Eerste bekerwedstrijd in winst omgezet, VVW Alcmaria 2-4
Categorie: Zondag 1

Na oefenwedstrijden en het Kaasstadtoernooi was nu het eindelijk tijd voor het iets serieuzere werk. De eerste bekerronde stond op het programma. In een poule van 4 clubs was de eerste hindernis derde klasser VVW uit Wervershoof. De eerste twintig minuten waren niet goed en liep Alcmaria achter de feiten aan. Dit resulteerde in de 9de minuut in een 1-0 achterstand.

De eerste keer dat VVW voor ons doel verscheen was het gelijk raak. Alcmaria kreeg later een grote kans door Job, maar zijn schot kwam tegen de keeper aan. In de 41ste minuut kwam Alcmaria terecht op 1-1, Job verzilverde de terecht gegeven penalty. Twee minuten later was het alweer raak na een prachtige voorzet van Brahim was het Beau met een streep die de keeper kansloos liet.

De rust kwam voor VVW als geroepen. Toch ook na de rust was het Alcmaria dat de bovenliggende partij bleef. In de 56sye minuut kwam Alcmaria zelfs op 1-3. Invaller Ivar schoot een bal die na een corner in de zestien stil viel resoluut binnen. 5 minuten later was het opnieuw Ivar die na een assist van Mike uit een snel genomen vrije trap van Roy achter de keeper volleerde. Ongeveer 20 minuten voor tijd kwam Alcmaria met tien man te staan. Roy werd na een harde actie er af gestuurd. Hierdoor veranderde het spelbeeld en moest Alcmaria meer tegenhouden i.p.v. zelf voetballen.

Het werd nog 2-4 in de 74ste minuut, maar daar bleef het dan ook bij. Woensdag de thuiswedstrijd ook voor de beker tegen Woudia, aanvang 19.00 uur.

Er is voor het seizoen weer een nieuw fotoalbum aangemaakt waar alle fot's in komen st staan. kijk hiervoor op de fotosite of klik op onderstaande link.