C1 tweede op toernooi
Categorie: C1

Zondagochtend, wekker om 07.00 uur. Het is toch geen werkdag? Oh ja, de C junioren hebben een toernooi bij DTS. Beetje vroeg maar dan heb je ook wat. Half negen verzamelen bij Alcmaria en half tien de eerste wedstrijd. We vertrokken zonder de vaste trainer/coach Milan die een familiefeest had. Hij werd vervangen door de trainer/coach van de B2 Giovanni. Deze mochten we spelen tegen TSF Fobold Tǿrden, een Deense voetbalschool waarvan de mannen vier dagen per week drie uur per dag op het voetbalveld staan.

Omdat deze ook nog eens een jaartje ouder waren dan onze jongens ging het wel erg hard. In 25 minuten werden onze mannen met 4-0 ervan afgeveegd. Achteraf bleek dat ze het nog niet eens zo slecht hadden gedaan. Maar de punten moesten komen tegen de andere tegenstanders, dat was duidelijk. En gezegd moet worden dat de mannen dat ook hebben gedaan.

De tweede wedstrijd was tegen DTS en ondanks het feit dat er niet heel erg goed werd gevoetbald, kon ook niet op deze “ velden”, werd DTS verslagen met 2-0. In de 8ste minuut was het Jesse die zijn voet tegen een schot van Bo aanzetten en zodoende de bal zoveel veranderde van richting dat de keeper kansloos was. Na een kwartier was het weer raak. Jesse kopte een corner van Kevin mooi binnen. De eerste drie punten waren binnen. De uitslag had overigens veel hoger kunnen uitpakken als de goedwillende vlagger van DTS alleen voor de werkelijke buitenspelgevallen gevlagd had. De laatste wedstrijd was tegen Con Zelo. Deze wedstrijd werd door de C1 met 4-1 gewonnen.

Na een minuut of acht was het raak. Volgens sommige een foute voorzet, volgens andere een mooie goal, in ieder geval vloog de bal strak in de korte bovenhoek. Een paar minuten later kreeg Con Zelo een strafschop cadeau, 1-1. Hierna maakte C1 korte metten met de tegenstander. Eerst was het Jip die een bal van richting veranderde en daarna een mooie vrije trap van Kevin.

Het sluitstuk was een penalty verdiend en benut door Nick dat de eindstand op 4-1 bracht. Hierdoor eindigde Alcmaria als tweede achter onze, iets, te sterke Deense vrienden. Bij de prijsuitreiking nam Kevin als gelegenheid aanvoerder niet alleen de beker maar ook de zoenen van de juffrouw in ontvangst.