B1 verliest laatste wedstrijd.
Categorie: B1

Afgelopen zaterdag speelde de B1 alweer de laatste wedstrijd van deze competitie. De laatste nederlaag dateerde alweer van 16 maart, dus een aardig tijdje terug. Alcmaria moest het doen zonder Mika; herstellende van zijn gebroken duim en Dorus Kraakman; nu met een gebroken duim. Dorus is zelfs geopereerd afgelopen week. Het verdedigende centrum dus volledig weggevaagd. Tegenstander was Adelbert, nog voor de titel gaand. Alcmaria wilde niets liever dan dit voorkomen, omdat men aan de uitwedstrijd vervelende gevoelens heeft overgehouden.

Alcmaria startte heel slecht. Nog niet gestart aan de wedstrijd, maar scheidsrechter en tegenpartij was dat wel. In de 1ste minuut stond het dus al 0-1. Alcmaria ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Mede omdat Alcmaria voetballend de zaken probeerde op te lossen en niet meeging in het kick en rush en fysieke spel van de tegenstander, kreeg men steeds meer grip op de wedstrijd. In de 8ste minuut een hoekschop van Sverre van links die doorschoot en Kevin met een halve volley de gelijkmaker aantekende. Na twintig minuten stond er toch weer een voorsprong voor Adelbert op het scorebord.

Een hoekschop en de fysieke kracht werd de mannen van de B1 even te veel, 1-2. Nog voor de thee werd de stand alweer gelijk getrokken. Nick werd hard in de rug gelopen en de gegeven penalty werd zoals gewoonlijk door Sverre onberispelijk binnengeschoten, 2-2. Na de thee schakelde Adelbert helemaal over op lange ballen en fysieke strijd. Uiteindelijk was Alcmaria gedoemd te capituleren. Halverwege de tweede helft gebeurde dit ook. Een vrije trap op de middencirkel werd hoog voor de goal gebracht en uiteindelijk achter Joost gewerkt.

Alcmaria ging vol op de aanval proberen te spelen en kreeg nog zeker 4 maal een 100% kans, maar deze weden niet benut en zoals altijd gebeurd dat dan wel aan de andere kant. Tien minuten voor tijd. Balverlies op het midden veld en niet goed ingrijpen van de verdediging bracht de einduitslag van 4-4 op het bord.

Een tegenvaller, maar dit jaar was een leer jaar en de mannen hebben echt heel veel geleerd. Zowel fysiek, technisch al tactisch zijn de mannen met sprongen vooruit gegaan. Volgend seizoen moeten de mannen en Alcmaria daar de vruchten van plukken. Niet alleen is er veel geleerd, maar ook ontzettend veel plezier geweest tussen de mannen onderling, van de kant kan je dat al zien. Een hechte groep. Over twee weken gaan de mannen naar Duitsland om de kleuren van Alcmaria te verdedigen. Ook dat wordt ongetwijfeld weer een mooi weekend met de mannen. Het verslag zal ook volgen.