B1 wint ook bij Koedijk, 1-3
Categorie: B1

De B1 speelde zaterdag uit in en tegen Koedijk. We mochten spelen om het heel oude kunstgrasveld, dat onderhand net zo veert als de een betonplaat. Zonder de afwezige Tim, de geblesseerde Mika en op het laatst ziek gemelde Bart, maar weer me Robbert die na 7 weken voor het eerst na zijn sleutelbeenbreuk weer mocht voetballen en door alle afwezigen gelijk de hele wedstrijd aan de bak moest. De mannen begonnen niet goed, het spel was slordig en druistig.

Koedijk zette hier veel fysieke strijd tegenover. In de 30ste minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke, van dichtbij mocht Koedijk de 1-0 binnen schieten. Dit was gelijk ook de ruststand. Na de the moesten de weer in groten getale opgekomen supporters rennen om niets van het spektakel te missen. In de eerste minuut na de rust was het Nick die onderuit werd gehaald in de zestien en de scheidsrechter gaf hiervoor een strafschop. Naderhand hoorden we dat het een echte schwalbe was. Sverre had hier geen boodschap aan en schoot de penalty binnen, 1-1.

Nog geen vijf minuten later was de stand 1-2. Een lange voorzet voorbij de tweede paal van Kevin werd door Fabian hoog in het dak van het doel geknald. Onderhand had de scheidsrechter waarschijnlijk ook door gekregen dat hij door Nick was gefopt en maakte dit goed door ook Koedijk een onterechte strafschop te geven. Deze echter werd gekild door onze eigen penaltykiller Joost. Alcmaria was in de tweede helft verreweg de betere ploeg en had de mogelijkheid om verder weg te lopen, maar met name de harde overtredingen van Koedijk en de uitstekende keeper hielden een grotere voorsprong voor Alcmaria tegen. Toch werd het 10 minuten voor tijd nog 1-3, omdat er weer en nu wel terechte strafschop werd gegeven. Een verdediger van Koedijk maakte hands en Sverre mocht aanleggen voor zijn tweede van de middag. Hierna voetbalde Alcmaria de wedstrijd uit.

Nog even sloeg iedereen de schrik om het hart toen Robbert opeens op de grond lag, maar het was gelukkig niet zijn schouder, maar een kramp aanval. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie alweer. De thuiswedstrijd tegen st. Adelbert en daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Adelbert gaat nog voor het kampioenschap. Zorg dat de drie punten in de Egmonderhout3 blijven mannen.