Alcmaria strijdend ten onder
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria thuis tegen Westfrisia. De wedstrijd startte en eindigde in een ongelofelijk hoog tempo. Alcmaria speelde zonder de geschorste Bart Pastoor en de geblesseerden; Ilias Bektas en Roy Halbesma. Al na 4 minuten was het raak. Na een Assist van Brahim op rechts was het Dylan die de bal afmaakte. Alcmaria was de betere ploeg, maar na 22 minuten kwam toch de 1-1 op het bord. Een doorgeschoten bal verdween via een woud van benen in het verre hoekje. Dit was gelijk de ruststand.

Na de rust leek het wel of Alcmaria in de kleedkamer was achter gebleven en alleen Westfrisia aan de tweede helft was begonnen. Zeven minuten in de tweede helft stond het ineens 1-3. Hierna ging Alcmaria weer voetballer na de drie dubbele wissel waarin de jonkies er in kwamen, te weten; Cas Stoop, Paul van Amstel en Lance Verhagen werd de boel weer aan geslingerd. We hebben daarna een heel leuke tweede helft gezien, waarin Alcmaria alles in het werk stelde om te maken wat er van te maken viel. Een prachtige goal van Jordi betekende de 2-3. Jordi mocht door ondanks het zoveelste vlagsignaal van de grensrechter van Westfrisia, maar de uitstekend leidende scheidsrechter liet de man staan en zodoende kon Jordi de keeper omspelen en scoren na een mooie steekpass van Ivar.

Vlak hierna viel Dylan met een blessure uit en omdat er 3 x gewisseld was moesten we verder met 10 man. Hierna zette Alcmaria nog een tandje bij en kreeg het nog een enorme kans op de 3-3, maar de bal verdween net naast. Doodzonde de eerste 7 minuten na de rust, die de dag verpestten. De rest van de wedstrijd was meer dan het bekijken waard en biedt meer dan genoeg aanknopingspunten voor komend seizoen. Zondag even geen voetbal even een weekje rust.