Alcmaria verspeelt punten tegen WMC
Categorie: Zondag 1

Zondag de thuiswedstrijd tegen WMC, derde van onder in onze competitie. Na de overwinning op de koploper van vorige week, waren de verwachtingen hoog gespannen. Ondanks de grote concurrentie van het thuisspelen van AZ en Afc’34 was het gezellig druk langs de lijn. Helaas kon Alcmaria de lijn van vorige week niet voortzetten. Het spel was heel erg druistig. Na 15 minuten kregen onze loon. De wet van Murphy deed weer een van zich spreken. Een lange bal werd door Pieter onderschept.

Pieter wilde de bal terugspelen op Nick, maar deed dit te zacht waardoor de spits er tussen kwam. Die schoot direct, gelukkig in de handen van Nick, maar de harde bal stuiterde van de borst van Nick af in de voeten van gelukkig garreth. Garreth was echter ook even de kluts kwijt en speelde de bal hard terug in de handen van Nick. Vrije trap dus op 8 meter van de goal. De vrijetrap werd in de muur geschoten en de tweede rebound verdween in het doel. Nu was iedereen wakken en ging Alcmaria op zoek naar de gelijkmaker. Helaas bleef het spel niet om over naar huis te schrijven.

Vijf minuten voor de rust was er nog een incidentje waarbij de spits van WMC hard op onze keeper Nick doorliep, maar gelukkig door kon. Een kaart was op zijn plaats geweest, maar door de prima leidende scheidsrechter niet gegeven. Ruststand 0-1. Na de thee waren de aanvalsdriften van Alcmaria zo nodig nog groter, maar het wilde maar niet lukken. Een vervelend incident nog in de tweede helft. Garreth kopte tegen een speler van WMC aan die mogelijk, maar nog niet bekend op het moment van het schrijven van dit stukje, iets in zijn gezicht brak. Wij wensen hem heel veel sterkte toe met de genezing.

Verder vermeldenswaardig was nog het debuut van Cas Stoop al A junior in het eerste. Hij kan terug kijken op een mooi en goed debuut. Nadat iedereen zich reeds had verzoent met een thuisnederlaag, was het in de 97ste minuut dan toch raak. Een vrije trap. Iedereen, zelfs Keeper Nick mee en eindelijk viel de bal goed en kon Ilias binnenschieten, 1-1. Vlak hierna floot de scheidsrechter af. Donderdag staat de uitwedstrijd tegen Hauwert op het programma. Te hopen dat ze licht hebben, vorige week waren de midweekse wedstrijden niet echt en succes geworden. Zondag weer een thuiswedstrijd tegen Westfrisia. Daar hebben we nog een aardappeltje mee te schillen.