Alcmaria wint bij koploper Spartanen
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag uit in Wognum tegen de koploper, de Spartanen. IN de thuis wedstrijd werd destijds door Alcmaria met 1-0 gewonnen. Onderhand is Spartanen de koploper geworden en Alcmaria is een subtopper. Alcmaria speelde zonder de geschorste Bart Pastoor en Roy Halbesma, die vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Apollo zo een last van zijn hand had, toch even langs de arts ging en zijn middenhandsbeentje blijkt te hebben gebroken en nu dus in het gips zit.

Beterschap. Alcmaria speelde goed georganiseerd, agressief vooruit verdedigend, waardoor Spartanen geen uitgespeelde kansen kreeg, Alcmaria ook niet waardoor het spel zich heel veel op het middenveld afspeelde. De enige redelijke kans die ontstond was er een voor Spartanen halverwege de eerste helft. Zo bleef het tot aan de rust 0-0. Vlak na de thee kreeg Spartanen een heel grote kans, maar verzuimde deze af te maken. Vlak hierna kwam de bal bij de keeper van Spartanen en deze trapte niet goed uit. De bal belandde voor de voeten van Mark, die gelijk de keeper van 30 meter door de lucht passeerde, 0-1. Spartanen moest omdat winst noodzakelijk is voor hen steeds meer risico’s nemen. Hierdoor kreeg Alcmaria ruimte om te voetballen.

Het duurde nog tot de 85ste minuut. Nick Schoot de bal uit, pre4cies op de daarvoor ingebrachte Dylan, deze kopte door en Ilias, goed doorgelopen, wist de 1 op 1 met de keeper in zijn voordeel te beslissen. 0-2. Hierna gingen alle registers open. Voor de derde week op rij was de blessuretijd bijna 10 minuten en weer zaken we een keeper in het strafschopgebied van Alcmaria opduiken. In alle hectiek werd het nog wel 1-2, maar Alcmaria trok de overwinning over de streep en bracht de drie punten mee naar de Egmonderhout. Volgende week zondag de thuiswedstrijd tegen WMC uit Heerhugowaard. Gezien de wedstrijden door de week en de wedstrijden komen weekend, heel belangrijk om ook zondag de punten in Alkmaar te houden.