B1 vaagt Vrone weg, 2-10
Categorie: B1

Zaterdag speelde de B1 uit tegen Vrone. De vorige wedstrijd, thuis ging destijds verloren met 2-5. Volgens de kenners door een slecht spelende Alcmaria. Dus een mooie kans voor Alcmaria om zich te revancheren. Zonder de nog altijd geblesseerde Robbert, maar wel op de weg terug en de afwezige Tim, werd de wedstrijd aangevangen. De eerste tien minuten waren een beetje aftasten, maar hierna ging Alcmaria los.

In de 11e minuut was in de rebound, na een schot van Fabian, Nick die de 0-1 binnentikte. Vijf minuten later was het weer raak. Een prachtige pass van Sverre zetten Rik vrij en deze rondde perfect af, 0-2. Na een klein half uur werd de spits van Vrone uit het veld gestuurd. Na eerst een overtreding op Mika te hebben gemaakt reageerde hij ook zijn frustratie nog eens af op Mika en kon vertrekken. Vijf minuten later gooit Alcmaria de wedstrijd in het slot. Nick stuurde Rik de diepte in en deze rondde zoals gebruikelijk perfect af,0-3. Dit was ook de ruststand. Na de thee ging het hard.

In de 9e minuut was het Niels die uit en kluts de bal voor zijn voeten kreeg en binnenschoot, drie minuten later vond de scheidsrechter het nodig om het toch weer een beetje spannend te maken. Een vrije trap tegen en de muur wordt op afstand gezet. De scheidsrechter fluit, de speler schiet, de scheidsrechter fluit weer en iedereen laat de bal gaan. Sverre krijgt geel voor niet voldoende afstand houden en iedereen gaat staan om de bal opnieuw te nemen. Hierna fluit de scheidsrechter voor een goal. Kan natuurlijk niet, maar accepteren…. Alcmaria had er duidelijk geen zin in om het weer spannend te laten worden. In de 16e minuut soleerde Nick naar de 1-5 en twee minuten later was het Mika die met een prachtige lange bal Rik alleen op de keeper afstuurde en dat betekende de 1-6.

In de 22ste  minuut besloot Nick maar weer eens te soleren en tekende voor de 1-7. On oplettendheid bracht de tweede goal voor Vrone op het scorebord. Een afstandsschot was Joost te machtig. In de 34ste minuut kopte Niels uit een corner van Sverre op de goal en Rik benutte de rebound. Vijf minuten voor tijd treuzelde de laatste man met de bal aan de voet. Nick was sneller, pakte de bal af en scoorde, 2-9. Eén minuut voor tijd viel ook de 2-10 nog. Na weer een prachtige pass van Sverre, rondde Kevin 1 op 1 mooi af. Mannen perfect gevoetbald zaterdag. Nu ook de rest van de competitie zo doorgaan. Zaterdag thuis tegen BOL. Uit werd verloren in ook al een slechte wedstrijd, dat opent perspectieven voor zaterdag.