Alcmaria wint van Apollo'68
Categorie: Zondag 1

Na zaterdag tegen de Grasshoppers te hebben gespeeld en verloren was er nu thuis tegen Apollo’68 uit Hensbroek, maar 1 mogelijkheid over en dat was winnen. Onder een “winter” zonnetje, maar met minder wind dan de afgelopen periode startte onder, waarschijnlijk door het weer, grote belangstelling de wedstrijd. Het ging om twee ploegen die nog iets van het seizoen probeerden te maken en beide wilden dan ook winnen. Op wat heel kleien kansjes na voor Apollo was het met name Alcmaria dat de eerste helft de klok sloeg. Eén grotere kans voor Apollo, maar Nick stond op zijn post. In de 34ste minuut was het plotseling raak toen niemand er op rekende. Stan loste een schot op het Apollo doel, een bal die zo maar door de handen van de keeper gleed, 1-0.

Eindelijk weer eens wat geluk, iets wat de laatste wedstrijden ontbrak. Dit was gelijk de ruststand. Na de thee ging Apollo met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en Alcmaria kon naar hartenlust counteren. Alcmaria had dan ook tenminste 2 0f 3 extra goals moeten maken van de vele mogelijkheden die het kreeg, maar met name de laatste pass was onvoldoende verzorgd. De scheidsrechter vond het nodig om 8,5 minuten langer door te gaan dan de “normale”90 minuten en in de tijd ontspon zich een voor de toeschouwers uiterst vermakelijk schouwspel, voor de trainers waarschijnlijk niet, maar ja. Alles wat Apollo was inclusief de keeper ging naar voren en zorgde voor heel veel onrust. Alleen al in deze periode van 8 minuten had Alcmaria zeker 5 keer de kans het te beslissen, maar de eind pass bleef slecht verzorgd waardoor het erg spannend bleef. Al met al een verdiende overwinning en eindelijk weer eens de drie punten in de Egmonderhout gehouden. DE pupil van de week, Ole Spek, die was opgehaald door Stan Hermes, zag niet alleen “zijn club”winnen, maar had ook een prachtige dag gehad en leit zich de paptat en frisdrank na afloop in de bestuurskamer smaken. Hij was trots op zijn bal met handtekeningen van de spelers van het eerste.

Zondag staat de wedstrijd tegen Spartanen uit Wognum op het programma. Spartanen de koploper, maar vaak kunnen we daar wel lekker tegen voetballen. Kijken wat ons volgende week weer brengt.