Alcmaria pakt weer geen punten
Categorie: Zondag 1

Zaterdag, vijf uur de wedstrijd uit bij Grasshoppers in Hoogwoud. Het blijft altijd zeuren voor een zondagvereniging al zijn spelers vrij te krijgen om op zaterdag te spelen. Aangekomen in Hoogwoud, op het prachtige complex van de plaatselijke club, leken de velden, door de aanhoudende droge oostenwind eerder op een Toendra dan op een voetbalveld. Wel was te zien en te merken dat er alles aan gedaan was op het veld in ieder geval vlak te krijgen. Ook nu stond de ijzig koude oostenwind straf over het veld zodat het voor de toeschouwers een ware beproeving werd om langs de lijn te staan.

Iets te vroeg ingelopen, naar wij dachten

De wedstrijd was ongeveer een kopie van die van afgelopen zondag. Alleen stond het nu na 30 minuten 3-0 voor Grasshoppers. Zij waren in alles veel feller accurater en effectiever dan Alcmaria. Pas na de 3-0 ging de knop om en werd er gevoetbald en kreeg Alcmaria zelfs de overhand. De eerste twee tegen goals zijn ballen van de zijkant, die door de tegenstander vrij kunnen worden ingeschoten omdat er in twee meter niemand van Alcmaria te vinden was. De derde een mooie actie op links en weer stond de man voor het doel helemaal vrij. Na deze desastreuze eerste 30 minuten ging Alcmaria zelf voetballen en kreeg de overhand. Niet omdat Grasshoppers gas terug nam, maar omdat de taken beter werden ingevuld. In de eerste helft was het Bart die zich al snel moest laten vervangen met een blessure door Kasper. Vlak voor de rust wordt een voorzet van Brahim door Roy goed ingeschoten waardoor de ruststand op 3-1 komt.

Aan inzet geen gebrek.

Toch een klein klapje voor de tegenstander. Na de Thee met Jordi, terug van zijn gebroken neus, voor Etienne werd Grasshoppers vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Ondanks het grote overwicht kon het niet in doelpunten worden uitgedrukt. In de 68ste minuut werd Paul vervangen en kwam Pieter in de ploeg als extra stormram voorin. In de 80ste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Roy werd door Dylan met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Zou het dan toch nog kunnen? Maar weer net als vorige week in de zelfde minuut scoorde de tegenstander. Nu niet door onoplettendheid, maar door een prachtig zondagsschot en dat op zaterdag. Toch gaf Alcmaria zich nog niet gewonnen en bleef aanvallen en in de 89ste minuut was het wederom Dylan uit opnieuw een voorzet van Roy die de 4-3 binnen kopte. De 7 minuten extra tijd, overigens terecht gegeven, bleef het voor Grasshoppers billenknijpen, maar met wat geluk en ongeluk voor Alcmaria bleef de stand op 4-3 steken. Dit zijn heel dure punten mannen. Maandag de thuiswedstrijd tegen Apollo’68. DEZE MOET GEWONNEN WORDEN!