B1 speelt gelijk tegen Bergen, 1-1
Categorie: B1

De B1 speelde zaterdag tegen Bergen, voor de derde keer dit seizoen. Mooi was om te zien de stappen die dit team toch maakt dit seizoen. De eerste wedstrijd voor de winterstop ging nog kansloos met 0-6 verloren. Vlak na de winterstop in de hevige sneeuw in Bergen werd het een 0-0 gelijkspel, maar was Bergen de bovenliggende partij. Nu de thuiswedstrijd, gespeeld in de ijzige kou, werd het dan wel weer gelijk, maar was Alcmaria de bovenliggende partij. Vooral voor de rust liet Alcmaria voetballend de tegenstander alle kanten van het veld zien. Dat het af en toe nog wel eens lastig is logt met name op het fysieke vlak.

Alcmaria had voor de rust met tenminste twee goals verschil moeten leiden, maar dat was niet gegund. Tweemaal alleen op de keeper, de uitstekende doelman van Bergen keerde echter tot tweemaal toe de inzet. Een prachtig schot van Kevin spatte uiteen op de paal en nog een paar mogelijkheden wilden er niet in. Bergen daarentegen, op 1 schot uit de tweede lijn na, die Joost er mooi uithaalde, zette daar niets tegenover. Na de Thee, toen de ouders nog schoorvoetend de jassen aan, sjalen om en mutsen op deed, zorgde een verdedigingsfoutje gelijk voor de 0-1. Alcmaria had even nodig om de van deze klap te herstellen, maar na ongeveer 10 minuten in de tweede helft pakten de mannen het weer op.

Hoe de mannen ook probeerden en vochten om een doelpuntje te krijgen, elke keer stond de keeper in de weg, of één van de vele in verdedigende posities geïnstalleerde spelers. Tien minuten voor tijd was het toch raak. Na een mooie aanval was het rechtsback Niels die goed meeging en uiteindelijk de bal voor zijn voeten kreeg en niet treuzelde en de bal eindelijk achter de Bergen keeper knalde, 1-1. Vlak hierna kreeg Niels nog een kans om zich onsterfelijk te maken, maar zijn kopbal werd van de lijn gekopt. Het bleef dus 1-1, maar Alcmaria B1 was de morele winnaar. Mooi te zien dat er serieuze stappen worden gemaakt. Komend weekend vanwege de Paas geen programma, hopelijk is de temperatuur dan ook iets meer naar normale waarden gestegen, zodat het ook voor de supporters weer wat leuker langs de lijn wordt.