Alcmaria en Woudia delen de punten
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag thuis tegen Woudia een belangrijke wedstrijd degene die zou winnen haakte aan en wie verliest zou de aansluiting met de kop in ieder geval voorlopig verliezen. Een mooie wedstrijd om voor veel publiek. Helaas was er niet gerekend op een gevoelstemperatuur van -10. Jammer want er werd een echte strijd getreden. Alcmaria was de boven liggende partij en zette Woudia onder druk. Na 27 minuten resulteerde dit in een terechte voorsprong. Uit een corner was het Etienne die raak kopte, 1-0. Dit zou ook de ruststand worden en iedereen rende alvast naar het clubhuis om enigszins warm te gaan worden en alvast de warme klanken van DJ Robby te horen. Helaas een vrije trap die niet gevaarlijk was werd door Kasper verlengd en passeerde zijn eigen doelman. 10 seconde voor de rust was het 1-1.

Na de thee was Alcmaria met zijn gedachte nog bij de warme kleedkamer en binnen ander halve minuut lag via, dit keer een mooie aanval over rechts, de 1-2 in het netje. Geheel tegen de verhouding in, maar wel waar. Alcmaria zette de gehele tweede helft alles op alles om de gelijkmaker te maken. Helaas duurde het nog tot 5 minuten voor tijd voor de goal een feit was. Eerst was het nog de paal die Alcmaria van score afhield na een vrije trap van Bart en de kopbal van Ilias. Zo als gezegd 5 minuten voor tijd was het dan toch raak. Bart werd in de zestien neergelegd en de scheidsrechter kon nu echt niets anders dan de bal op de stip leggen Ilias benutte de penalty foutloos. Vlak voor tijd had Alcmaria zelfs de volle drie punten nog kunnen binnen halen, maar het schot van Roy belandde weer, nu op de andere, paal. Het bleef dus bij een gelijkspel. Zoals altijd wordt de competitie gemaakt in de wedstrijden na de winterstop. Het is nu niet anders. Het mag misschien allemaal niet het perfecte voetbal zijn dat Alcmaria de laatste weken op de mat legt, maar de inzet en energie waarmee Alcmaria de laatste weken haar wedstrijden afwerkt is perfect. Hierdoor blijven de punten binnenkomen en zal het spel vanzelf weer verbeteren. Volgende week, ijs en wederdienende de derby uit tegen Zeevogels. Kom op mannen.