B1 verplettert Koedijk 7-2
Categorie: B1

B1 speelde zaterdag thuis tegen Koedijk. Na een gelijkspel en een verliespartij was het zaak de winst in de Egmonderhout te houden. Zonder de geblesseerde Robbert, die brak vorige week zijn sleutelbeen in een wedstrijd met de B2. Robbert beterschap. Verder was iedereen er. Vanaf de start liet Alcmaria niets aan het toeval over en zetten vanaf de eerste minuut Koedijk onder druk. Toch was het niet eenvoudig want Koedijk liet zien goed te kunnen voetballen.

Na twintig minuten werk Alcmaria geholpen door de Koedijk verdediging. Een vrije trap van Kevin, de keeper riep los, maar de verdediger kopte de bal keurig over de keeper in de goal. 5 minuten voor de pauze was het Sverre met de 2-0. Een schot dat vlak voor de keeper de grond raakte en een aparte curve mee kreeg waardoor de keeper kansloos was. Dit had ook de ruststand moeten zijn, maar de concentratie was even weg en 1 minuut voor de fluit voor de rust, onder de heel goed leidende vrouwelijke scheidsrechter kon Koedijk via een kopbal de 2-1 aantekenen.

Na de thee speelde de B1 het beste half uur van dit seizoen en liet niets over van Koedijk. Na 5 minuten in de tweede helft was het Nick die een steekbal van Sverre goed afrondde. 7 minuten later brak de periode Rik aan. Rik die toch al een heel goede wedstrijd speelde en nu uit een assist van Nick de 4-1 binnen schoot. Drie minuten later maakte Rik zijn tweede en Alcmaria’s vijfde. Een vrije trap van Kevin zette Rik vrij voor de goal en deze rondde perfect af. Na 290 minuten was het Nick die scoorde met een afstandsschot en uit eindelijk Tim die op aangeven van Nick de zevende treffer voor Alcmaria maakte. Hierna was de druk en de concentratie wat weg en kon Koedijk nog 1 keer scoren, waardoor de eindstand op 7-2 kwam. Mannen we hebben een heerlijke wedstrijd gezien en ik hoop dat dit een opstap voor de rest van de competitie mag worden. Volgende week de uitwedstrijd tegen Adelbert. Hou dit vast.