algemeen nieuws

van de jeugdvoorzitter
Categorie: Jeugd nieuws

Er gebeurd veel op het moment

Ook deze maand weer een stukje van mij. Februari is doorgaans een maand waarin weinig tot niet gevoetbald wordt. Behalve dit jaar dan. Bijna alle weken ging de voetbal door. Vaak onder hele slechte omstandigheden, maar er werd gevoetbald. Over het geheel genomen mogen we niet klagen over de resultaten van onze jeugdteams. Met name na de herindeling bij de tweede seizoenshelft zijn de resultaten goed. Helaas moeten de mannen van de D2 ervaren dat na het kampioenschap het een hele andere zaak is om in een hogere klasse te gaan voetballen. Maar mannen zo doorgaan dan komt het vanzelf.

Thuistoernooi en Jeugdkamp

Zoals u al eerder had vernomen is er door de renovatie van het complex dit jaar geen eigen toernooi. Het jeugdbestuur is hard bezig om andere toernooien te krijgen zodat iedereen toch aan voetballen toekomt. Helaas is ook, om de zelfde reden het jeugdkamp afgelast. We is het zo dat er een hele nieuwe jeugdkamp commissie is gekomen en deze nu reeds bezig zijn om er volgend jaar een top evenement van te maken.

Familiedag

Ter compensatie zal er op 17 mei de traditionele familiedag worden gehouden, maar dan in hele grote vorm. Er zijn voor de jeugd allerlei spel circuits en er is boardingvoetbal. Verder zullen er allerlei extra activiteiten zijn. Uiteraard word het weer afgesloten met een barbecue voor het hele gezien. Houdt u deze dag alvast vrij, want het wordt een prachtige dag. Het is de bedoeling dat elk team van Alcmaria een team van minimaal 6 spelers afvaardigt ( meer mag natuurlijk ook). Binnenkort krijgen de leiders hierover een brief met aanmeldingsformulieren. Wat zou het mooi zijn wanneer we 17 mei alle jeugdspelers en ouders op ons complex terugzien.

Flyer

We hebben een prachtige nieuwe flyer, gemaakt door Laurens Overtoom waarvoor onze dank. Deze willen wij de komende weken huis aan huis verspreiden in een groot deel van Alkmaar. Hiervoor zullen wij een beroep op u doen om te helpen bij het rondbrengen van deze flyer. U hoort hier binnenkort van via de leiders van de teams waar uw kinderen in voetballen. Doet u bijvoorbeeld iets op school of bij het zwemmen, neem dan wat flyers uit de kantine mee en deel deze uit. U kunt ook altijd even een van de jeugdbestuursleden aanschieten.

Jeugdbestuur

In de anderhalf jaar dat we als jeugdbestuur bezig zijn, zijn er binnen de jeugd van Alcmaria veel zaken veranderd. Er zijn grote stappen gemaakt en de basis staat. Hierin krijgen we erg veel hulp van trainers, technische coordinatoren, leiders en vele andere binnen de vereniging. We horen gelukkig, ook van ouders, dat er veel ten goede veranderd is de laatste tijd. Maar er moet nog veel gebeuren. De grote lijnen staan nu en wordt het tijd om aan kwaliteitsverbetering te gaan werken. Dat is nog een hele slag. Momenteel loopt Mariëlle Thomas mee met het jeugdbestuur om te kijken of ze het leuk vindt. Wij hopen natuurlijk dat ze de club komt versterken om uw kinderen nog meer van hun hobby te kunnen laten genieten. Er zijn echter nog veel meer zaken die moeten worden aangepast, denk hierbij aan; het gastouderschap, het fluiten van jeugd door jeugd etc. Dit zijn taken die maximaal een half uur per week tijd nemen. Ook hiervoor zoeken wij nog mensen. Heeft u een half uurtje per week over, neemt u dan even contact met ons op. Binnenkort zullen wij u ook langs de kant van het veld aanspreken of u iets wilt doen in het belang van uw kinderen. We rekenen op u.

Volgende maand gaan we weer verder op deze pagina. Kijken wat we dan weer te melden Hebben Hebt u het jeugd bestuur nodig? Elke maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur zijn wij in de voetbalkantine aanspreekbaar. Uiteraard geldt dit ook voor de technisch coördinatoren Jorgen van Dijk en Paul Kaandorp. Uiteraard zijn wij te allen tijde telefonisch bereikbaar voor uw vragen, opmerkingen en zeker wanneer u zich voor het een of ander wilt opgeven. Tot over een maand of we zien elkaar weer langs de lijn.

Dick Bakker

Voorzitter jeugd

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route