Alcmaria wint van ALC 4-2
Categorie: Zondag 1

Even vooraf, hierbij een stkje met de juiste namen en gegevens. Eeen probleem voor de journaille van de Alkmaarsche Courant. Elke week worden de fouten in de journalistiek geschreven verslagen groter, helaas.

Na een heel lange winterstop, die begon in het “respect” weekend en eindelijk afgelopen zondag eindigde. Alcmaria mocht de tweede seizoenshelft starten tegen ALC uit Abbekerk, nog 0 punten, maar daarom niet minder gevaarlijk. De feiten wijzen uit dat de eerste drie à vier wedstrijden na de winterstop de competitie gemaakt wordt, dus is winst in deze fase het enige dat telt. Alcmaria was enigszins verzwakt, door de schorsing van Etienne Graanoogst en de afwezigheid van beide keeper Nick Blaauw en Jan Untied.

Bart ranselt de bal uit zijn doel

Hierdoor kon de A junioren keeper Bart den Nijs zijn debuut in de hoofdmacht maken. Een prima debuut! Ook de trainer Rik was hard toe een paar dagen rust en werd vervangen door Vincent Scheerhoorn, de trainer van het tweede. Alcmaria speelde niet een heel goede wedstrijd, maar de tegenstand was ook zo gering dat het ook niet uitnodigde tot hele grote prestaties, dit was met name aan de tegen goals te merken. Toch is Alcmaria nooit in de problemen geweest en had het zeker in de tweede helft de score richting dubbele cijfers moeten opvoeren, maar het vizier stond niet op scherp. Alcmaria kwam in de 25ste minuut op voorsprong door een mooie snel genomen vrijetrap van Roy Halbesma, die gaf een kort tikje op Ilias Bektas die hierdoor vrij voor de keeper kwam en buitenkant rechts afrondde. Enkele minuten later was het weer raak. Weer Roy Halbesma de aangever. Na goed doorgaan op links legde Roy de bal hard voor het doel en schoot Jordi Bruin de bal onberispelijk tegen de touwen.

Jordi schiet de bal uit een voorzet van Roy achter de ALC keeper

Een moment van onoplettendheid in de defensie zorgde voor een tegen goal. Nog voor de pauze bracht Alcmaria het verschil weer op 2 doelpunten. Uit een assist van Mark Leerling was het nu Roy zelf die de goal maakte. Gelijk na de thee kreeg Alcmaria 4 opgelegde kansen om de score te verhogen, maar in de drang dit te doen en het ontbreken van de echte scherpte, kreeg ALC kans op een counter en de tweede keer dat ALC voor de goal van Bas verscheen rondde men weer goed af. Hierdoor leek het even spannend te worden, maar na het neerhalen van een Alcmariaan in de zestien, was het Ilias die de toegekende strafschop binnen schoot, 4-2. Hierna kreeg Alcmaria zeker nog 5 honderd procent kansen, maar de stand veranderde niet meer. Volgende week de uitwedstrijd in Medemblik, tegen Medemblik. Ook daar is winst een must.

Ilias schiet de penalty binnen, 4-2