Eerste verliest van Westfrisia
Categorie: Zondag 1

Het verslag een beetje later dan u gewend bent, maar werkzaamheden belemmerde me het op de normale tijd op de site te zetten. Zondag de uitwedstrijd in Enkhuizen tegen Westfrisia. Beide teams stonden gelijk op de tweede plek met 20 punten. Dit was gelijk de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Mooi was het dan ook te zien dat zo veel supporters helemaal naar Enkhuizen waren gereden. Het kan niet anders dan dat het de spelers goed doet. De eerste twintig minuten gingen ongeveer gelijk op.

SCherp duel van uitblinker Dave

Dat was Voor Westfrisia blijkbaar het teken om het mes erop te zetten. De ene na de andere aanslag kregen de Alcmarianen en Kasper in het bijzonder te verduren. Kasper drie keer en voor de overtredingen werden dan wel gele kaarten gegeven, maar diep rood zou niet hebben misstaan. Het bleef echter in het totaal bij 7 maal geel voor Westfrisia. Vooral de overtreding op Stan, van achteren en zonder intentie om de bal te spelen was bij elke eredivisie wedstrijd rood geweest, maar blijkbaar gelden voor amateurs andere regels. De rust stand was 11 tegen 11. Een wonder. Na de pauze was het dan toch Alcmaria ui een corner van Bart dat via een kopbal van weer Garreth op 0-1 kwam.

Kasper in een fel duel

Alcmaria had ook nog kansen om de 0-2 te maken, maar de ballen gingen er niet in. Één moment van onachtzaamheid was genoeg voor de gelijkmaker. Alcmaria liet de speler van Westfrisia 4 man voorbij gaan zonder iets te doen en schoot de bal onhoudbaar achter Nick. Blijkbaar was de scheidsrechter bang geworden en dacht nu moet ik toch wat gaan doen. Na twee gele kaarten waarvan er 1 was dat je denkt is dat nou nodig vond de scheidsrechter het welletjes.  Een wilde sliding van Etienne, waarbij hij nog bal noch man raakte werd resoluut afgefloten en “terecht” beloond met direct rood. Belachelijk, zeker nu de straf binnen is gekomen. 4 wedstrijden! Alcmaria van slag en Westfrisia rook bloed en in de blessuretijd gebeurde het onvermijdelijke. De 2-1 viel.

En toch ging dat leren ding er niet in....

Mannen deze wedstrijd en scheidsrechter heel snel vergeten en op naar de volgende wedstrijden. Dit overkomt je een keer, maar verder is er niets verloren. We voetbalden beter en we krijgen ook het geluk wel een keer mee. Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen OSV voor de beker om 17.00 uur. Rare tijd voor ons, maar we hopen toch weer supporters langs de lijn te mogen  begroeten.

Garreth kopt de bal uit een corner van Bart binnen 0-1