C1 stunt tegen nummer 2 Limmen en wint 3-2
Categorie: C1

Na een trainingskamp, de afgelopen week, waarin goed gewerkt werd aan het samenspel en de teamspirit, moest het zaterdag dan gebeuren. Een thuiswedstrijd tegen het op de tweede plek staande Limmen. Het team was goed voorbereid. De spelers die het beste hadden getraind stonden in de basis, eens kijken wat coach Garreth ondersteund door technisch coördinator Paul voor tactiek uit de hoge hoed toveren. Deze bleek zeker voor de tegenstander heel verrassend te zijn. Alcmaria kwam met goed spel op een 1-0 voorsprong. Alcmaria kwam vooral qua veldbezetting goed uit de verf.

Jesper in duel

Hier had Limmen het erg moeilijk mee. Toch werd het nog voor de rust 1-1, maar voordat de blijdschap bij Limmen voorbij was stond het al weer 2-1 voor Alcmaria. Dat was ook de ruststand. Na de thee startte Alcmaria weer heel fel en werd Amir ondersteboven geschopt in de 16 meter, strafschop. Wessel benutte het buitenkansje perfect, 3-1. Hierna werd het voor onze mannen van de C1 steeds lastiger om in de taak te blijven voetballen, maar op de 3-2 na bleven ze overeind. Even was er nog een discussie of een bal voor of achter de lijn was, maar gelukkig bracht de vlagger en de keeper uitkomst. De overwinning werd over de streep getrokken.

Amir in de aanval.

Nu met elkaar blijven trainen, ook de jongens die de afgelopen week helemaal niet zijn geweest. Mooie overwinning op de nummer twee mannen. Jammer alleen dat in de eerste helft de technisch coördinator van de jeugd en in de tweede helft de technisch coördinator van de vereniging zich als grensrechter moeten opwerpen. Ik kan me niet voorstellen dat er geen ouders zijn die af en toe of in tour beurt de vlag eens vast willen houden. Dan kunnen de leiders en technische mensen zich beperken tot dat waar ze voor zijn, coachen.

Wessel schiet de strafschop binnen, 3-1