Alcmaria verslaat WMC en nestelt zich in de kopgroep
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag de uitwedstrijd in Heerhugowaard tegen WMC. WMC staat bij de onderste ploegen, maar was zondag voor het eerst sinds lang weer eens compleet. Zou best nog wel eens een lastige wedstrijd kunnen worden. Alcmaria startte de eerste tien minuten goed en zetten WMC gelijk onder druk. Na tien minuten kreeg Alcmaria iets links van de goal twee meter buiten de zestien een vrije trap. Bart legde de bal neer en hakte hem achteruit. Dylan kwam in en schoot de bal verwoestend in de rechter bovenhoek.

Dylan haalt verwoestend uit.

Een mooie opsteker zou je zeggen, maar dat kwam anders uit. Alcmaria speelde de rest van de eerste helft dramatisch slecht. De 1-1 was dan ook een logisch gevolg, maar de manier waarop was sneu. Na twintig minuten maakte Etienne een sliding in de zestien en dacht iedereen dat kan wel eens een strafschop zijn, maar de scheidsrechter deed niets. Een kwartier later een bijna identieke situatie, maar toen was duidelijk dat er echt niets aan de hand was en nu legde de scheidsrechter de bal wel op de stip, maar gaf geen kaart terwijl het dan wel een doorgebroken speler zou zijn geweest. Na de thee was al heel snel duidelijk dat Alcmaria echt uit een ander vaatje zou tappen. Nog lang niet iedereen was uit de kantine of Garreth kopte de bal uit een corner in, 1-2. Hierna ging het snel. Via twee keer een mooie actie van Brahim Chouta was het een kwartiertje in de tweede helft 1-4.

Ilias is zijn directe tegenstander weer eens de baas

Een kwartier voor tijd maakte Brahim Bakni nog 1-5 met een knappe goal. Later toen de uitslagen binnen kwamen was het maar goed dat er gewonnen was. Alcmaria heeft zich in de grote kopgroep genesteld. Wel even een ander gezicht dan vorig seizoen. Goed dat de vereniging toen de rust heeft bewaard en niet in paniek is geraakt. Zondag speelt Alcmaria uit bij de tot zondag, koploper Westfrisia. Kijken hoe onze jongens zich hier weer staande weten te houden, maar uw reporter heeft er alle vertrouwen in. Zeker als we ook daar weer zo veel Alcmarianen langs de lijn mogen zien. Tot zondag.