Alcmaria haakt na winst aan bij de top.
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag de thuiswedstrijd tegen de Spartanen uit Wognum. AZ zou op zaterdag spelen, maar vanwege de beker toch weer op zondag. En door de vele mensen die heen waren ook i.v.m. de huldiging van de softbal dames was het te rustig langs de lijn. Dit terwijl de mannen van het eerste dat niet verdienen, ze spelen al weken om te winnen en doen dat ook geregeld met niet onverdienstelijk voetbal. Zoals ik in het vorige verslag al aangaf was het een wedstrijd van aanhaken of voorlopig anoniem in de middenmoot vertoeven.

Alcmaria liet vanaf het begin zien dat het niet in de middenmoot terecht wilde komen, maar zeker ook niet wilde verliezen. Dit gold ook voor de Spartanen, die immers een voorsprong van 3 punten te verdedigen hadden op de ranglijst. Gedurende de gehele eerste helft bleef het voorzichtigheid troef. Wel was Alcmaria zeker het eerste half uur de beter voetballende ploeg en kreeg dan ook enkele mogelijkheden, maar tot echte kansen kwam het niet. De laatste tien minuten voor de rust kwam ook de Spartanen wat meer uit de verdediging en ging meedoen aan de wedstrijd, maar het bleef een slag mop het middenveld. Na de thee werden de aanvalsdrang bij beide teams groter en het weer slechter. Hoe harder het regende hoe krachtiger Alcmaria ging voetballen zonder echter tot heel grote kansen te komen. Toch kon een goal niet uitblijven. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft een mooie aanval van achteruit die op rechts bij de weer heel sterk spelende Ilias terecht kwam en hij gaf de bal voor. Dylan volleerde de bal schitterend achter de verbouwereerde Spartanen doelman.

Dylan volleerd de bal schitterend binnen. ( foto Walter Oliemans)

Hierna ging Spartanen alles op alles zetten en drong Alcmaria terug. Maar de tegenwoordig hechte Alcmaria defensie onder leiding van Nick en Stan gaven geen krimp en uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken. De mannen voerden deze overwinning of er een periode was binnen gehaald. Het was dan ook een heel mooie en goede overwinning. Zondag gaan we uit naar WMC, slecht veld zoals het er nu uitziet slecht weer en een mindere tegenstander dan de Spartanen. Mannen zorg ervoor dat jullie juist zondag scherp zijn, laat de mooie overwinning van zondag niet voor niets zijn geweest. Door de continue regenval kon ik niet heel veel foto’s maken, moet ook om mijn camera denken. Gelukkig was Walter Oliemans werkend voor de Alkmaarsche Courant present en zette de enige goal prachtig op de foto.