B1 wint in Julianadorp
Categorie: B1

De B1 speelde zaterdag uit bij JVC in Julianadorp in de stromende regen hun zevende competitiewedstrijd van het seizoen. JVC getraind door een oude bekende. Oud jeugd en eerste elftal speler van Alcmaria Gerard Weel, tegenwoordig al 15 jaar woonachtig in Julianadorp. Dit was voor de mannen weer eens een andere wedstrijd en instelling. Voor het eerst dit jaar ging de B1 een wedstrijd in met de kennis dat er gewonnen moest worden. Tot nu toe speelde de B1, in ieder geval op papier, tegen sterkere tegenstanders.

Dorus haalt uit, helaas trof de poeier geen doel.

Nu was het de B1 dat op de helft van de tegenpartij speelde en dat was toch wel even een omschakeling, waar de mannen een goede twintig minuten voor nodig hadden. Eenmaal uitgevonden hoe dit ook al weer werkte, legde Alcmaria JVC over de knie. Een diagonaal schot van Rik zorgde voor de 0-1 en even later werd Tim de diepte ingestuurd en hij zorgde voor de 0-2 ruststand door de bal beheerst langs de uitkomende doelman te schuiven. Na de pauze ging het voor zover dat kon, nog harder regen en ook de tegenstander ging steeds harder en irritanter spelen.

Max is zijn tegenstander de baas

Dit bevorderde het spel niet, maar wat wel goed was Alcmaria liet zich niet uit de tent lokken en bleef gedisciplineerd spelen. Dit resulteerde in nog twee doelpunten. Een hoekschop werd ingeschoten, de rebound door Robbert werd van de doellijn gehaald, waarna Niels de tweede rebound binnenwerkte,0-3. Ongeveer tienminuten voor tijd werd een fout van de JVC doelman door Rik prima afgestraft waardoor de eindstand op 0-4 kwam. Drie punten in de tas, in de auto en terug naar Alkmaar en op naar de volgende competitie wedstrijd. Zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Adelbert, wat afgelopen zaterdag hun eerste punten haalden door een overwinning op AFC. Weer een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden, maar ook zij hebben de smaak van het winnen nu te pakken. Veel succes weer zaterdag, die je best.

Rik scoort de 0-1