Alcmaria laat 2 punten achter in Hem.
Categorie: Zondag 1

Zondag de uitwedstrijd tegen De Valken uit Hem. De Valken heeft 3 punten minder dan Alcmaria, maar de uitslagen van de laatste weken waren wel van dien aard dat oppassen geboden was. Helaas begon Alcmaria heel erg slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Brahim kreeg nog wel helemaal in het begin een levensgrote kans, maar die werd in de handen van de keeper geschoten. Hierna zakte het spelpeil tot een heel bedenkelijk niveau. Nick wist uiteindelijk de schade aan de rust nog te beperken tot 1-0.

Gareth baas in de lucht

Na de thee was het een heel ander verhaal. Rik de trainer had de mannen duidelijk toegesproken en er stond een heel ander Alcmaria n het veld. Dit resulteerde in de eerste 15 minuten in een schoot op de lat en een schot op de paal. Het duurde nog tot ongeveer 20 minuten voor tijd tot de bevrijdende en terechte gelijkmaker in “het mandje“ lag. Uit een corner werd de bal door Brahim Chouta weer voor gekopt en “roste” Stan de bal in de goal.

Drukte voor het Valken doel

Hierna ging Alcmaria vol op de aanval verder. Uiteraard hield dat ook een risico van een counter in, maar Nick was present. Alcmaria deed er alles aan om de winnende te maken, maar had het geluk ook niet mee in de afwerking. Zo blijkt weer dat wanneer je niet goed aan een wedstrijd begint je van iedereen zou kunnen verliezen. De twee punten die zondag werden verloren, zijn in de eerste helft verloren. Doodzonde. Wel moet worden gezegd dat het knap was hoe de tweede helft de boel werd omgedraaid. Gezien de andere uitslagen in de klasse was het mooi geweest wanneer alle drie de punten mee naar Alkmaar waren gegaan. Zondag de thuiswedstrijd tegen de Spartanen, kijkend naar de stand, is dat de wedstrijd van de waarheid. Bij winst is de aansluiting een feit, bij verlies wacht voorlopig de middenmoot. Kom mannen!