B1 wint van BOL en nestelt zich in de middenmoot
Categorie: B1

Na de beker overwinning van vorige week op Wieringermeer, was het nu weer tijd voor het echte werk. De thuiswedstrijd tegen de B1 van BOL. Bol met 4 gespeeld en 9 punten staat bij de bovenste in deze klasse. Het beloofde dus weer een laste partij te worden. Toch was vanaf het begin duidelijk dat de mannen van BOL groot en sterk zijn, maar voetballend was Alcmaria, zoals zo vaak, verreweg de betere. Ook op fysiek vlak beginnen onze jongens steeds meer van zich af te bijten, waardoor het voor de tegenstander steeds vervelender wordt om tegen onze B1 te voetballen.

We is een vereiste dat iedereen zijn taak uitvoert. In de eerste helft oogde het allemaal wat mat vanaf de kant. Dat was jammer want juist vandaag tegen een tegenstander die geen idee had wat voor systeem er gevoetbald werd, was beleving alles. Toch kwam Alcmaria via een mooie hoekschop van Sverre en uiteraard perfect ingekopt door Tim. De hoekschoppen van Alcmaria zijn echt heel erg gevaarlijk. Teken van het niet scherp zijn dat de goal die 2 minuten voor rust viel niet de ruststand was. De hele linker kant vergat heel even alle afspraken en een minuut later was het gewoon weer 1-1.

Na de thee stond er een heel ander Alcmaria. Fel op de bal en de afspraken uitvoerend, had BOL helemaal niets meer in te brengen. Halverwege de tweede helft kwam Alcmaria dan ook weer op voorsprong. Fabian op rechts kreeg de hele tweede helft alle vrijheid van de wereld omdat de tegenstander geen idee had hoe om te gaan met het Alcmaria systeem. Een splijtende pass van achteruit zette Fabian vrij voor de keeper en deze rondde goed af. Hierna ging BOL op zoek naar de gelijkmaker en ontstond er nog meer ruimte voorin.

De verdediging en middenveld stond als een huis, waardoor BOL nooit echt gevaarlijk werd. Tien minuten voor tijd maakte Alcmaria het werk af, een mooie actie van Nick die het overzicht behield en Tim vrij de bal in liet schieten. 3-1, een mooie en goede overwinning. Volgende week de uitwedstrijd naar Julianadorp JVC. Deze hebben nog nul punten, maar zorg ervoor dat er geen sprake is van onderschatting.