Alcmaria DA1 deelt punten met Rkav Volendam DA1
Categorie: Dames 1

In de Egmonderhout  is het een komen en gaan van spelers en speelsters op deze zondag. Het is 7 okt. 2012 en vandaag komen onze tegenstanders uit het altijd kleurrijke Volendam. Het dorp wat op de wereldkaart is gezet door vele generaties talentvolle zangers,groepen en zangeressen . Het niet willen opgeven is daar uitgevonden. Qua voetbal alsmede de sporters. Het andere oranje is de bijnaam van de oranjehemden uit het vissersdorp. De karavaan arriveerde rond 14.45 uur en de muziek was al van ver te horen. Luid werd er meegezongen en de schare dames hadden er veel zin in vandaag. Alcmaria was vandaag ruim aangevuld door de talenten van de MA1 . Vele blessures en afberichten hadden de dames flink uitgedund. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Van Saane en vandaag hadden we weer een pupil van de week. Het was Britt die door Pattie werd opgepikt en samen met haar de warming up deed. Prachtig weer en een mooi affiche voor de wedstrijd dus. Britt had met de ‘ specialist’  de aftrap genomen en Britt zag alleen nog maar de grote goal en wist via scharen en schijnbewegingen de talenten van Volendam op het verkeerde been te zetten en ze scoorde uiteindelijk een fraaie goal. De wedstrijd begon en het was Volendam, dat direct druk zette op de verdediging van Alcmaria. Dat resulteerde in mooie kansen in de eerste paar minuten. La bomba was met Donnie, doorzetter  en smilie de verdediging en op het midden liepen rond goleador, kramer versus en Jolina. Voorin waren het ‘de specialist’ Kimmo en pitbull. Het was in de 4de minuut een mooie vrije trap op rechts die de  specialist hoog voorlangs over schoot. Direct daarna een tegenaanval van Volendam die de spits in staat stelde van dichtbij te scoren. 0-1 . Mooie goal maar zwak verdedigd. Moussa en Iris keken hun ogen uit over de snelheid van Volendam. El Jopo moest zich haasten om het tempo bij te benen. Voordat Alcmaria bekomen was lag nummer 2 er al in. De bal werd nog gekeerd door Pattie maar de instormende spits kende geen genade . 0-2. Nog geen 10 minuten gespeeld en kleine omzetting gaven onrust maar het moest gebeuren. Toch was het Alcmaria die initiatief nam en vooruit ging spelen en kansjes creëerde. Het duurde tot in de 30ste minuut toen Alcmaria een vrije trap kreeg buiten de 16 voor de goal van Volendam. La Bomba zou deze nemen. Haar aanloop was goed en het schot werd beoordeeld als een kogel . De bal ging door de muur via een speelster in de andere hoek en toen werd de score 1-2. Tot aan de rust nog een rommelige fase. In de rust werden de talenten beloond met een prachtige cake die Britt en Naomi mee hadden genomen. Deze cake was inspirerend want de 2de helft werd voort varend begonnen. Volendam werd onder druk gezet en Alcmaria rook bloed. Het was Lorraine die zich vrij speelde en een schot loste van 25 meter . De bal werd niet goed beoordeeld door de keepster en een doelpunt was het gevolg. 2-2. Dus nu doordrukken. De strijd kon alle kanten op . Het was een echte wedstrijd waarin beide teams er vol voor gingen. La Bomba kreeg krachten die zij nog niet eerder had gekregen . Een steekbal werd door haar opgepikt en 1 op 1 op de keepster wist ze de bal zachtjes de goal in te tikken. Leek wel een eeuwigheid te duren maar de bal rolde echt over de lijn heen. 3-2 en Alcmaria kreeg loon naar werken. Volendam liet nu ook zien wat ze waard waren en in een slot offensief konden ook zij nog scoren en was de stand 3-3 geworden. Een zeer vermakelijke wedstrijd en daar moesten we het mee doen. Dirk en Valerie en zeker ook El Jopo weer bedankt en laten we de postieve punten meenemen op weg naar de volgende wedstrijd.