Alcmaria verliest onnodig uit bij Woudia
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag speelde Alcmaria uit in Westwoud tegen Woudia. Het werd al snel duidelijk dat het een fysieke strijd zou worden. Voetballend is Alcmaria beter, maar fysiek wordt er ook wat gevraagd en bleek uiteindelijk Woudia aan het langste eind te trekken. Alcmaria startte zonder Etienne en Roy, beide op vakantie. Er ontspon zich een wedstrijd die gelijk op ging en waarin Alcmaria beter voetbalde, maar Woudia op fysiek weerwerk bood. Woudia had wat meer balbezit, maar het was Alcmaria dat de beste kansen creëerde.

Jordi in een luchtduel

Na een kwartier was het Alcmaria dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Bart werd door Brahim binnen gekopt. Vlak voor de rust werd het toch gelijk. Niet goed opletten achterin zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker. Na de thee was Alcmaria verre weg de betere ploeg en kwam het ook terecht weer op voorsprong. Een mooie actie van Ilias op rechts die twee man liet staan en de bal goed voorgaf. Brahim was weer de meest oplettende en liep de bal in het doel. Hierna kregen we 5 heel vreemde minuten waarin de scheidsrechter een hoofdrol voor zich opeiste, waar gebeurde dat nog meer dit weekend…

Ilias in "gevecht" op het middenveld

Alcmaria nog de hernieuwde voorsprong aan het vieren was even niet scherp. Vanaf de aftrap stormde Woudia naar voren. Pieter viel en de bal werd tegen zijn op de grond liggende hand aan geschoten. Hands en strafschop volgens de scheidsrechter. Hand klopt uiteraard, maar zoals Frans Derks in de jaren zeventig al riep: Hij kan ze er ook niet afschroeven. Woudia benutte het cadeautje en het was weer gelijk. Alcmaria was duidelijk onder de indruk want 2 minuten later lieten ze de mensen uit hun rug lopen en was het gelijk 3-2. Gelukkig hervond Alcmaria zich hierna. De scheidsrechter helaas iets minder. Een handsbal van de keeper buiten de zestien, vrije trap. Volgens de scheidsrechter een indirecte vrije trap, in werkelijkheid natuurlijk een directe, maar dat was maar 1 van de vele dwalingen in het restant van de wedstrijd.

Brahim kopt de 0-1 binnen.

Zonde van zo een lekkere wedstrijd. In het laatste half uur kreeg Alcmaria 4 100% kansen, maar de bal ging er niet in. Zelfs in de allerlaatste seconde kwam Alcmaria nog vrij voor de keeper, maar verzuimde te scoren. Zonde want de top loopt nu weer uit. Volgende week de derby thuis tegen Zeevogels. Een mooi affiche. We hopen dan ook heel veel mensen langs de kant te zien. Tot zondag.