Alcmaria I dendert voort
Categorie: Zondag 1

Afgelopen zondag speelde het eerste de thuiswedstrijd tegen HSV Sport uit Hoorn. Volgens mij de eerste keer in de afgelopen honderd jaar dat beide verenigingen elkaar troffen. Alcmaria was vol zelfvertrouwen door de overwinning op ALC van vorige week. Vooraf was duidelijk dat de wind een grote invloed op het spel zou hebben, hij stond weer bijna recht over het veld.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bedoelingen van Alcmaria duidelijk alleen de winst zou tellen. In de 24ste minuut was het raak. Garreth na veel blessure leed weer een in de hoofdmacht, werd door de tegenstander geen strobreed in de weggelegd en vanaf ca 22 meter knalde hij de bal voorbij de HSV Sport keeper. Het scorebord moest nog worden bijgewerkt en de 2-0 lag er al in. Brahim schatte de diepte pass goed in en passeerde de keeper. Vlak voor de rust was het Bart Pastoor die zijn eerste van het seizoen maakte, a la Elm krulde hij de hoekschop in één keer in de verre hoek. Russtand 3-0. Toch was iedereen nog een beetje bevreesd hoe de wind in de tweede helft de wedstrijd zou beïnvloeden, maar al gauw bleek dat de techniek van HSV Sport niet toereikend was om de ballen ook met wind mee bij elkaar te krijgen.

Optisch was HSV Sport veel in de aanval, maar enig gevaar kwam daar niet van. Wanneer Alcmaria de geboden vrijheid wat beter had gebruikt was de stand hoog opgelopen. Niet dat het nu niet zo was, maar het had nog hoger kunnen uitvallen. Vlak voor tijd was het weer twee keer Brahim die de einduitslag naar 5-0 tilde. Alcmaria heeft op deze manier weer aansluiting bij de bovenste ploegen. Zondag de uitwedstrijd tegen Woudia, ook 10 punten. Eens kijken wat de mannen van Rik daar kunnen doen. Oh ja mannen, denk aan twee jaar terug, regen, klei, plassen en wind. Ook dit keer zou dat zo maar eens kunnen zijn. Pinnen mag hoor…