Alcmaria DA1 wint ruim van Limmen DA2
Categorie: Dames 1

Het is weer zo’n heerlijke voetbal dag. Zondag 23 sept.2012 en vandaag een gedenkwaardige dag. Vandaag hebben wij een PUPIL van de WEEK en dat willen we weten ook. Kim haalt de sterspeelster Naomi  op van huis en ze mag alles meemaken vandaag. Vandaag zijn er 14 speelsters en Sharon ontbreekt door een lichte blessure. Het is 13.00 uur en een gezamenlijke lunch mede dankzij de goede zorgen van Tineke en Nanda zorgen voor een goede start vandaag. Het wachten is op de scheidsrechter als de warming up geleid door gelegenheid aanvoerder Renee .Renee gaat haar droom waarmaken met haar studie en er is feest alleen al daardoor. Limmen was er klaar voor en de aftrap was voor Naomi die samen met Kim naar het doel snelde en heel mooi haar doelpuntje maakte onder luids gejuich van de speelsters en publiek. De wedstrijd werd geleid door invallerscheids  Dhr. Idema en Alcmaria zette de aanval direct in. Voorin waren het Demi.Kim en Lorraine ,daarachter Jolein,Chantal en Karin en achterin waren het Marleen,Dorien,Renee,Katerina en Patricia. Al in de 5de minuut werd Kim onderuit gehaald net buiten de 16 en kreeg Alcmaria een vrije trap. Al weken op getraind was het Kim die Lorraine in staat stelde de bal over de keepster in het verre hoekje te deponeren en schitterend de 1-0 te noteren. Naomi werd gek in de dugout en wilde het veld wel oprennen. Henri die de dames goed had getapt en verzorgd vooraf sprong omhoog en was zichtbaar blij. Wat een goal. Zo uit het boekje. Het was Limmen die na de aftrap de aanval zocht maar werd op tijd gestopt door de uitstekende verdediging. Het was een vrije trap van rechts door Chantal genomen dat Lorraine met doodsverachting de bal inkopte en daarbij bleef liggen op de grond. Een neus fractuur maar vooral niet wisselen vertelde ze. Bikkel is ze. De 2-0 was gescoord en het spel ging maar door. Limmen kwam een paar keer goed door maar Patricia wist het gevaar te bezweren. Robert was er en nam het van Dirk over . na een mooie pass van Marleen kreeg Kim de bal mee en ging solerend door de verdediging heen en liet de keepster geen kans en scoorde fraai de 3-0. Naomi werd door 3 mensen tegengehouden want ze wilde naar Kim rennen. El Jopo gooide zijn vlag de lucht in en met luide stem begon hij het volkslied te zingen. Alcmaria ging goed door en in de 40ste minuut een geweldige pass van Bodine die Kim weer op snelheid meenam en iedereen achter zich liet en om de keepster heen draaide en de 4-0 op het bord zette. Publiek werd verwend en het werd drukker en drukker langs het A veld. In de rust was het een verrassing voor Renee. Een heerlijke taart voor onze aanvoerder om haar te feliciteren met haar in loting voor haar studie. Renee zichtbaar geroerd deelde de taart en al etende liepen we weer naar het veld toe voor de 2de helft. Alcmaria ging door waar ze gebleven waren. Aanval na aanval op de defensie van Limmen en het was wederom Kim die in de 60ste minuut weer op snelheid de verdediging voorbij liep en fraai de 5-0 scoorde. Karin werd gewisseld en Bodine en Lorraine waren samen met Chantal het middenveld die dreigend naar voren speelde maar het was in de 65ste minuut toen een verre bal door Demi in 1x over de keepster werd  gelobd en het publiek gaf haar een staande ovatie. Wat een inzicht en wat een goal weer. Daarna liet Alcmaria de teugels te vieren en wist Limmen na een mooie aanval fraai de bal achter Patricia te schieten . De score was 6-1 en Renee kreeg een publiekswissel. Cathy kreeg nog speelminuten en wist de bal vlak voor tijd naar rechts buiten te passen. Daar liep Demi en gaf een werkelijk schitterende bal voor waar Lorraine op snelheid de bal bij de 2de paal in schoot. 7-1.Een prachtige goal. De kantine liep leeg om hun genoegen te uitten. Scheidsrechter Robert floot af en het waren blije gezichten op het veld. Lekker gespeeld en zeker ook prachtige doelpunten. Henri,Robert,Dirk en El Jopo bedankt weer vandaag. Het bleef nog lang onrustig in de kantine en Naomi deed het licht uit!