Alcmaria MA1 verliest van Waterwijk MA1
Categorie: MA1

Het is zaterdag 22 sept.2012 en de wedstrijd thuis tegen Waterwijk staat op het programma. Waterwijk al jaar en dag een goede meisjes afdeling hebbende was nieuw voor ons als club. Vandaag veel blessures in onze selectie maar ze waren er toch allemaal. Het is Dirk die alle papieren regelt en EL Jopo die al warm draait langs de lijn. Scheidsrechter Timon is in allerijl opgeroepen om de fluit ter hand te nemen en arriveert op tijd. Het weer is prima en de warming up is professioneel in elkaar gezet door Robert. Om 14.30 uur is de start van de wedstrijd en al gauw is duidelijk dat Waterwijk niet komt om opvulling te zijn. Met aanvallend voetbal wordt Alcmaria achteruit gedreven en zijn de eerste kansen voor de bezoekers uit Almere. Alcmaria deelde speldenprikken uit en Waterwijk kreeg goede kansen. In de 9de minuut een aanval van Waterwijk waarbij de spits onreglementair werd gestopt en een penalty viel Waterwijk ten deel. Deze werd goed ingeschoten en Alcmaria keek tegen een 0-1 achterstand aan. Patricia  zette de verdediging weer op scherp en Alcmaria kreeg iets meer vat op Waterwijk en met name Daisy bleek en plaag op links. Haar kansen werden goed gekeerd door de uitstekende keepster van Waterwijk en ook Lorraine kreeg mooie kansen maar de bal wilde er niet in. Marleen was als Holman weer de boel aan het aanjagen en ook Kyra en Chantal gingen er meer voor nog. Het spel ging in hoog tempo heen en weer en Alcmaria zocht het met de lange bal weer op. Het was Waterwijk vlak voor rust die een corner kreeg en deze via Cathy in het doel zag belanden en dat tikje was vlak voor rust een mokerslag te noemen. In de rust een paar punten aangegeven waar op gelet moest worden. Na de rust was het Demi Floor die de turbo inzette en diverse keren haar tegenstander haar hielen liet zien. In de volgende actie werd een ogenschijnlijk schouderduw ingezet om Demi te vloeren en zij moest een en zware liesblessure het veld verlaten. Melissa viel in en zette al haar kracht in om Alcmaria datgene te geven waar ze op hoopte. Aanval na aanval sneuvelde op de keepster en op de stugge verdediging. Het was een lange bal van achteruit van Waterwijk dat door Kelly verkeerd werd beoordeeld en stelde de snelle spits van Waterwijk in staat om 1 op 1 met Patricia niet te falen en de 0-3 op het score bord te zetten. Daisy die uitgevallen was na een lichte blessure in de 1ste helft kreeg nog speelminuten en was zeer dreigend weer maar niet effectief vandaag. Het zat Alcmaria niet mee.  3 tegen goals door eigen falen. Kan gebeuren en tegen dit sterke Waterwijk geen schande. Een goed collectief met snelle buiten mensen. Het is vandaag hun dag en complimenten. Alcmaria  hard gewerkt en niet beloond,dat is jammer en dus deze week hard werken om volgende week te vlammen tegen DSS uit. Iedereen bedankt vandaag weer en tot de volgende keer weer.