Alcmaria MC1 pakt winst tegen Limmen MC1
Categorie: MC1

Een prachtige dag weer voor het voetbal want de meisjes van de MC1 gaan hun eerste thuis wedstrijd spelen tegen het altijd lastige Limmen MC1. Coach  Valerie had haar sterren team weer compleet en hoewel Jeanet eigenlijk niet kon spelen wegens veel pijn liet zij zien waarom de MC1 een team is. Gewoon komen om te spelen door de pijn heen. Nieuwe aanwinsten Sofie en Britt in de gelederen is een droom voor elke coach en hoewel er geen wissels waren vandaag startte de wedstrijd om 10.30 uur.

Alcmaria spelen in de zwarte tenues namen direct het iniatief en Esmee en Britt die beiden ongeveer 1.50 m groot zijn zagen tot hun schrik dat hun tegenstanders 2 koppen groter waren maar dat gebeurt eigenlijk elke week wel. Een uitgebalanceerd team met op elke front voetbalsters die willen knokken voor elkaar is een lust voor elke coach.

Cansel onze sta in de weg op de goal en achter de rots,Anna die elke aanval die de op haar bekende manier de bal telkens weer wegwerkt. Yara en Merel die de flanken bezet houden en Robin samen met Sofie en met aanvoerder Valerie tot de middenlijn hun mannetje stonden en voorin waren het Britt,Esmee en Jessie die de speerpunten voorin waren.

Het was in de 15de minuut Esmee die een prachtige aanval apart afrondde en de stand op 1-0 bracht. Tot aan de rust een sterk spelend Alcmaria die weinig weggaven en zelf kansjes kreeg. In de rust had coach Valerie mooie woorden en werd het team iets omgezet om Limmen onder druk te houden.

Limmen kwam als herboren de rust uit en begon fanatiek aan te vallen en kreeg de eerste kansen na de rust. Jeanet hield het nog vol maar met pijn  en zonder wissels en een kleine voorsprong in het achterhoofd bleef ze staan.

Lianne spelend bij de MD1 werd van het C veld afgetrokken en rende met grote stappen richting het A veld om de MC1 te ondersteunen daar waar ze kon. De wissel kwam eraan en kleine omzettingen om het Limmen geweld tegen te houden.

Ze waren er vaak dichtbij maar Cansel was onklopbaar vandaag en de zenuwen hielden vooral het publiek bezig en toen de scheidsrechter af floot werd coach Valerie gek van blijdschap. Chantal gooide de vlag in de lucht die zij als grensrechter ter hand had genomen en vierde haar feestje.

Al met al een geslaagde ochtend voor de MC1. Trots op deze moeizame overwinning en volgende week weer compleet  en dan weer thuis om 10.30 uur tegen Berdos MC1. Gefeliciteerd en vooral doorgaan .