Alcmaria speelt ALC van de mat
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag uit in Abbekerk tegen ALC, Abbekerk Lambertschaag Combinatie. Ik denk dat niet eerder in de historie van Alcmaria ALC onze tegenstander is geweest. Om voor de verslaggever nog onduidelijke redenen floot de, goed leidende, scheidsrechter ongeveer 10 minuten later voor het begin signaal. Geluk voor ons aangezien we ons toch iets in de afstand hadden vergist. Alcmaria was vanaf het eerste fluitsignaal verreweg de betere partij. Dit resulteerde na 15 minuten dan ook in een terechte 1-0 voorsprong.

Roy schiet de belangrijke 0-1 binnen

Een pass van Stan over dertig meter werd door Roy op waarde geschat. Deze draaide mooi weg bij zijn tegenstander en schoot de bal diagonaal binnen. Hierna ging Alcmaria mee in het trage tempo van de tegenstander in plaats van zelf het tempo van de wedstrijd te bepalen. Hierdoor kwam ALC met de alom bekende lange bal af en toe nog gevaarlijk voor Nick zijn doel uit. Gelukkig stond Nick, zoals eigenlijk altijd, zijn mannetje en maakte elke poging tot aanval onschadelijk. Na de thee was duidelijk dat er door Rik duidelijk gezegd was wat er moest gebeuren en al na 2 minuten in de tweede helft  nam Brahim een voorzet van Kasper op de borst aan en knalde de bal in een volley in het linker kruis, 0-2.

Het fysieke duel werd niet geschuwd

Hierna was het meeste verzet van ALC wel gebroken en bleef Alcmaria naar hartenlust aanvallen. Een kwartier voor tijd  kopte Brahim a la Bep Bakhuis de bal achter de verbouwereerde keeper van ALC. Vlak voor tijd werd het nog 0-4 weer was het Brahim die mocht afronden  met zijn hoofd. Nu was de perfecte voorbereiding van Dylan. Een lobje over twee tegenstanders heen en een perfecte voorzet op het hoofd van Brahim. Bij vlagen liet Alcmaria zondag zien dat het goed kan voetballen al moet worden gezegd dat de tegenstand erg mager was. Zondag weer een thuiswedstrijd. We spelen dan tegen HSV Sport 1889 uit Hoorn. Het zou mooi zijn wanneer er nu een serietje kan worden neergezet.

15e 0-1 Roy Halbesma, 47ste 0-2, 75ste 0-3 en 88ste 0-4 Brahim Bakni

Nick was heer en meester in "zijn" strafschopgebied.