B1 groeit elke week
Categorie: B1

De B junioren speelde zaterdag thuis tegen SVW. Vooraf was al duidelijk dat het een zware pot zou worden. Een gedeelte van het team van SVW speelde vorig jaar in de C junioren nog divisie voetbal. Toch ontspon zich een mooie wedstrijd waarbij SVW Alcmaria de wil op wilde leggen en Alcmaria met alle strijdkracht die het in zich had tegenstand bood.  Vooral de eerste helft hadden de mannenvan de B1 het lastig. Dit kwam vooral omdat niet alle afspraken werden nagekomen.

Alcmaria bereikte de rust met een 0-1 voorsprong SVW. In de rust is er duidelijk wat door de trainers aan de mannen vertelt. De tweede helft, ondanks dat de 0-2 in het doel verdween, speelde Alcmaria veel beter. Zowel verdediging, middenveld als aanval kwamen veel meer aan voetballen toe doordat de afspraken werden nagekomen. Vooraf was bekend dat er een paar heel sterk en een paar mindere ploegen in deze klasse zouden zitten.

Ook komende week wordt het weer niet eenvoudig. We gaan op bezoek bij Berdos. We kennen de ploeg van de allereerste minuten van dit seizoen in de voorbereiding. Toen wist nog niemand wat hij moest doen, dat is nu anders. Je ziet deze jongen met de week groeien, mooi om naar te kijken en de trainers  zijn er van overtuigd dat het niet lang meer duurt voor de eerste punten worden binnen gehaald.