Alcmaria Victrix D3 terechte winnaar in derby
Categorie: D3

Met 15 enthousiaste spelers en een uitbundige groep trouwe supporters werd om 12 uur afgetrapt voor de derby tegen afc'34.

De D3, samengesteld uit 2 E-pupillen teams plus enkele nieuwe aankopen, straalt nu al iets uit dat ze voor elkaar willen werken en vooral willen samenspelen. Want vandaag werden er weer heel wat goede, en mooie aanvallen opgebouwd.

Zo begon een aanval 'gewoon' bij Skip, goed gekeept trouwens, via Ahmed naar de zijkant naar Sam Schut die weer prachtig langs de lijn de bal doorspeelde naar Owen en hij op zijn beurt langs de lijn naar Gijs. Gijs opkomend langs de lijn passte naar Tommy die met een goede pass Sam de gelegenheid gaf om door te lopen naar het doel, verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet, 1-0.

Uit een vergelijkbare situatie van achteruit werkte Gijs de bal tot corner. Sam nam de corner en Tommy kopt de bal net naast.

Het overspelen ging heel goed, wat ons een hoop kansen opleverde, ook nog een hard schot van Sam net naast en nog wat passeeracties in de 16 van meerdere spelers waar een schot op doel soms  misschien beter was geweest. Het gebeurde nu dan ook dat het in plaats van 2-0, 1-1 werd vlak voor rust.

De supporters en iedereen geloofde er wel in dat het goed zou komen, maar wie weet door de vele wisselingen werd in het begin van de 2e helft, het soepele combineren van de 1e helft wat gemist.

Zo brak een tegenstander dan ook door en kregen we halverwege de 2e helft een penalty tegen. Jammer want gedurende bijna de hele wedstrijd zorgde ons prima verdediging met bv. Sam S, Ahmed, Luka, Quinn voor voldoende rust om met ons middenveld en goede aanval de bal lekker rond te tikken. De penalty ging er in en zo stonden we 1-2 achter.

Nadat iedereen het weer oppikte om nog een stapje harder te lopen, kwamen de kansen vanzelf weer. Eerst schoot Gijs nog 2x tegen de keeper maar bij de volgende aanval belandde de bal bij Tommy die er wederom voor koos om de bal door te spelen naar de vrijlopende Gijs en dit maal lukte het wel en schoot hij de bal zo hard dat de keeper het niet meer kon stoppen, 2-2.

Meerdere corners en scrimmages voor het doel, een halve omhaal van Tommy en een bal over de lat van Mees later, liep Gijs met bal weer sneller als de verdediging en schoot de bal keurig diagonaal in het doel, 3-2.

De tegenstander was inmiddels wel moe gespeeld want het combineren ging weer door, via het middenveld belandde de bal bij Tommy, die hield het overzicht en passte op tijd op de doorgelopen Gijs die deze wedstrijd bekroonde met een echte hattrick, 4-2.