algemeen nieuws

Van de jeugdvoorzitter
Categorie: Jeugd nieuws

 

 
Eindelijk weer voetbal Gelukkig zijn de weergoden in januari ons wat beter gezind dan in december en hebben we in ieder geval al twee wedstrijden kunnen spelen. Het begon niet goed. Een mooi oefenprogramma voor 20 januari werd door het weer vergald, maar de competitie wedstrijden daarna konden gelukkig doorgang vinden. Dit geldt overigens niet voor alle elftallen..

Helaas vindt de KNVB het nog altijd goed dat een aantal verenigingen in januari en februari een eigen zaalcompetitie heeft. Op zich niet mis mee zou je denken. Maar wat is er aan de hand. Deze verenigingen schrijven deze teams wel in voor de veld competitie met als resultaat dat meerdere teams van Alcmaria vrije zaterdagen hebben. Met als triest hoogte punt de F2. Dit team is gewoon drie weken op rij vrij. Hoe leg je dat kinderen uit van 7 jaar. Wie het weet mag het mij komen vertellen. Natuurlijk weet ik ook dat dit niet het podium is om over dit soort zaken mijn beklag te doen, maar ik vind het toch belangrijk om het hier op te schrijven in de hoop dat wij als jeugdbestuur in ieder geval onze leden kunnen uitleggen wat er aan de hand is en hoe het komt. Vaak kunnen we de mannen als nog laten voetballen door oefenwedstrijden in te lassen, maar lang niet altijd lukt dit.

Verder zijn de teams die een hele competitie spelen weer verder met hun competitie gegaan. Positief valt op de D1. Dit team doet het in de eerste klasse heel aardig. En mag in de maand januari met twee overwinningen op Kolping Boys D1 en een gelijk spel tegen HDV D1 van een succesvolle maand spreken. Veder zien we dat de teams die na de winterstop een klasse lager zijn gaan voetballen hun twee wedstrijden hebben gewonnen. Vooral voor deze jongens erg prettig weer eens te winnen na een seizoenshelft waarin ze bijna alleen verloren hebben. Ook de A1 en de meiden C1 doen het erg goed. Daar de meiden C1 bovenaan staan, doen de mannen van de A1 het met een heel jong team erg goed in de eerste klasse. De C1 heeft zoals verwacht een zwaar jaar, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ook zij volgend seizoen weer eerste klasse kunnen voetballen. Voor de C2 is het helemaal zwaar. Ondanks dat de mannen hun uiterste best doen verliezen ze bijna elke week. Wij als vereniging hebben de KNVB gevraagd dit team een klasse lager in te delen, maar dit bleek iets te veel gevraagd. Het antwoord van de KNVB was: nee dat kan niet ze hebben immers ook als één wedstrijd gewonnen. Laat maar……

We zijn nog altijd op zoek naar mensen die voor het team van hun zoon of dochter de pagina op de website www.alcmariavictrix.nl willen bijhouden. Heeft u interesse? Neem dan even contact met ons op. Alvast bedankt.

Volgende maand gaan we weer verder op deze pagina. Kijken wat we dan weer te melden Hebben Hebt u het jeugd bestuur nodig? Elke maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur zijn wij in de voetbalkantine aanspreekbaar. Uiteraard geldt dit ook voor de technisch coördinatoren Jorgen van Dijk en Paul Kaandorp. Uiteraard zijn wij te allen tijde telefonisch bereikbaar voor uw vragen, opmerkingen en zeker wanneer u zich voor het een of ander wilt opgeven. Tot over een maand of we zien elkaar weer langs de lijn.

Dick Bakker

Voorzitter jeugd

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route