Alcmaria DA1 pakt volle winst tegen VVS'46 DA1
Categorie: Dames 1

De zon is duidelijk aanwezig vandaag 9 september 2012. Op het programma vandaag Alcmaria DA1 – VVS’46 DA1.Om 13.00 uur verzamelen om samen te lunchen en te bespreken. Vandaag zijn we met 14 speelsters en dus genoeg om wissels in te brengen daar waar nodig is. De wedstrijd wordt vandaag geleid door KNVB scheidsrechter Dhr. Liefaard. Er staat duidelijk veel op het spel en Alcmaria wil goed starten in de beker .VVS speelt 5de klasse maar heeft met 2 dames teams de talenten op ons af gestuurd vandaag. De warming up op het snikhete veld was al een beproeving maar wonder dokter Henri had zich gemeld vandaag en voorzag vele talenten van plakkers en pleisters. Om 14.30 uur werd de wedstrijd gestart en het was Alcmaria dat direct de aanval zocht. Voorin Katerina in de spits en Bodine en Kim aan de zijkanten. Sharon samen met Jolein en Karin het middenveld en achterin was het Renee,Dorien,Chantal en Cathy.  Patricia onze redder op de goal . Het was al in de 6de minuut toen een aanval na een afgeslagen corner de bal bij Bodine bracht. Ze kapte en draaide zich vrij en de inkomende Sharon kon de bal mooi intikken en de 1-0 stond op het scorebord. Een snelle en goede start. VVS stroopte de mouwen op en ging in de aanval. Dorien had in de gaten wat er zou gebeuren en stapte goed op tijd in om de steekpass te onder scheppen en vervolgens was het Chantal die de bal diep gaf op Kim die de bal schoot en via een been de bal corner werd verwerkt. Chantal nam deze weer eens als een pro en de inkomende Sharon kopte de bal netjes in de benedenhoek en de 2-0 werd gevierd. Zo bleef het spelbeeld en in de 20ste minuut het zelfde verhaal. Chantal een corner en weer was het Sharon die in kwam lopen  en de bal weer in het zelfde hoekje kopte.3-0 en ongeloof bij VVS. Katerina viel uit met een enkelkwetsuur en Demi kwam voor in te spelen. Nadia was gelukkig ook gekomen na haar werk en haar inval beurt was een prachtige. In de 39ste minuut stelde ze Kim in de gelegenheid om alleen op de keepster af te gaan en Kim faalde niet in de afronding .4-0. Nu was het Nadia zelf die in de 43ste minuut met een prachtig schot de keepster verschalkte en de score vergrootte naar 5-0. In de rust even afkoelen in de schaduw. Een drinkpauze  zowel in de 1ste als 2de helft is een must vandaag. Het vele publiek genoot van de wedstrijd en zagen hoe nieuwkomer Sharon haar goals pakte vandaag. Patricia werd gewisseld en Katerina ging half hinkelend op de goal in de 2de helft. Karin en Jolein waren vuurrood van de warmte en inspanning en ook Renee vroeg zich af of factor 50 wel had geholpen. Dorien had haar wonderwater weer gevuld en zo kon de 2de helft van start gaan. Toch was het VVS die beter uit de startblokken kwam en een gevaarlijke aanval opzette. Nu zagen we toch wel de jarenlange ervaring van Katerina. De spits van VVS knalde de bal met grote snelheid onderkant lat maar Katerina kwam los en tikte de bal net over de lat tot corner. De mensen werden gek en de familie van Katerina pinkte traantjes van emotie en blijdschap. Alcmaria bleef aanvallen en in de 52ste minuut was het Sharon die de bal op pikte op het middenveld en Kim wegstuurde met en steekpass. Kim  op snelheid gaf nu de keepster het nakijken en applaus voor deze combinatie. Patricia werd in de spits geposteerd en wist ook wat het was om voorin te spelen. VVS zette de buitenspel val open en tja….. Patricia kon deze niet omzeilen . Toch goed om te zien dat Iris zich moeiteloos aanpaste in onze speelstijl en ook Bodine zal per week zich meer en meer onderscheiden. Alcmaria bleef de aanval zoeken en zeker Sharon had de drang naar voren weer gevonden. Het was een combinatie over 4 schijven waarbij met one touch voetbal de bal werd rond gespeeld. Nadia schoot de bal prachtig in maar de terug komende bal belande bij Sharon en zij schoot met een mooie krul de bal in de bovenhoek en met een grote grijns vierde zij haar 4de goal samen met het team . De laatste actie was een diepe bal voor Nadia die 1 op 1 niet faalde  en de eindscore op 8-0 bracht. Een mooie uitslag op deze warme zondag in September. Opmerkelijk is dat Karin de volle 90 minuten speelde en dat Dirk en El Jopo samen de vlag hebben gehanteerd vandaag. Nanda heel erg bedankt voor de lunch vandaag. Dit was de energie dat dit team nodig had vooraf. Henri ,heel erg bedankt voor de medical support .Ook scheidsrechter Dhr. Liefaard die foutloos de wedstrijd leidde vandaag.