Alcmaria pakt punt in Hensbroek
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste de altijd lastige uitwedstrijd tegen degradant Apollo’68 uit Hensbroek. Twee jaar terug in de maand maart was het een grote modderpoel waar de mannen hun kunsten in moesten vertonen. Nu was het de warmte die de grootste tegenstander was. In tegenstelling tot twee jaar terug werd er nu niet verloren, maar werd er een nuttig gelijkspel uit het vuur gesleept. De heen reis duurde iets langer dan gepland, een landbouwvoertuig na de volledige weg in beslag en ging rustig eerst iets wegzetten, waardoor we pas na 10 minuten in de wedstrijd op de plaats van bestemming arriveerden. Dit ook doordat er een nieuwbouwwijk was neergezet waardoor onze navigatie enigszins van slag raakte, maar dit terzijde.

Alcmaria kwam tegenover een ploeg te staan die het verdedigen tot kunst heeft verheven en dan heel snel weet om te schakelen naar de aanval. Levensgevaarlijk dus. Hierdoor ontwikkelde zich een traag schouwspel. Apollo dat zich volledig terug trok op de eigen helft en Alcmaria dat heel voorzichtig de bal naar elkaar toespeelde en bij het minste foutje Apollo dat 2 versnellingen hoger met lange ballen van rechtsachter naar links voor en anders om de grote, gevaarlijke, spitsen in stelling probeerde te brengen. Hierdoor was het Alcmaria dat het meeste balbezit had en Apollo in de eerste helft de betere kansen mocht optekenen.

Hoewel Alcmaria vlak voor rust na een ziedend schot van Dylan ook de 0-1 had kunnen maken. De tweede helft ging het tempo onder invloed van de naar tropische waarde oplopende temperatuur verder omlaag, maar begon Alcmaria steeds beter te voetballen. Alcmaria was nu niet alleen optisch maar ook in werkelijkheid de bovenliggende partij en creëerde de meeste kansen. Halverwege de tweede helft was de beste kans voor Ilias. Uit een counter! Ilias werd weggestuurd en stuurde zijn bewaker het bos in, de aangesnelde laatste man torpedeerde Ilias in de zestien. Penalty en rood zeiden vriend en vijand. De scheidsrechter echter stond nog op 80 meter en kon het niet overzien. Floot, maar legde de bal erbuiten en gaf geen kaart. Domme pech. Vlak voor tijd had Alcmaria nogmaals de kans om op voorsprong te komen, Ilias draaide goed weg bij zijn man en schoot in. De half door de keeper gekeerde bal stuiterde terug het veld in. Ray schoot de bal opnieuw in en volgens de één werd de bal achter de lijn weggehaald, de ander zegt net ervoor. De scheidsrechter besloot in ieder geval, geen goal. Hierdoor bleef het billenknijpen tot het laatste fluitsignaal, want de counters van Apollo bleven vreselijk gevaarlijk.

Soms moet je ook eens genoegen nemen met een punt en jezelf niet voorbij lopen waardoor de kans bestaat alsnog de deksel op de neus te krijgen. Alcmaria deed dat goed. Weer een aanwijzing dat de ploeg leert. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen Hauwert’65. Ik denk voor het eerst in de historie van Alcmaria onze tegenstander. We hopen op veel mensen langs de kant, het is nooit saai bij ons eerste elftal, er gebeurd altijd wat. Tot zondag.