Alcmaria DA1 draait warm uit tegen SEW DA1 2-8
Categorie: Dames 1

Het is zondag 2 sept. 2012 en we gaan weer van start. Een oefen wedstrijd uit tegen SEW en die acteert in de 4de klasse waar wij in gaan spelen dit seizoen. Na een lange zomer zijn de dames weer gestart op de velden en ze hebben er blijkbaar zin in.Lynn geblesseerd en Bodine ziek afgemeld en Lilli een jaar naar de USA wat zeker een gemis zal zijn. Vandaag begint het dan ook voor de dames. Eerst een team foto en dan op weg naar Nibbixwoud. Onderweg vreemde kostgangers op de weg die het predicaat aso rijders zeker benaderen. Heelhuids aangekomen is de begroeting hartelijk.

Het A-veld ligt er perfect bij en we kunnen van start gaan met ons team. Lorraine,Sabrina en Sharon komen ons zeker versterken dit seizoen en de verwachting zal hoog zijn. Met 14 speelsters is het even puzzelen maar we komen er uit en de start is goed te noemen . SEW heeft er ook zin in en dat zorgt voor een leuk begin met 2 aanvallende teams. In de 10de minuut een splijtende pass op Demi die strak voorgeeft en Sharon in staat stelt om de openingstreffer te scoren. 0-1.

Grote blijdschap en een goed begin weer. SEW ging weer in de aanval maar de sterk spelende Sabrina wist telkens de aanval te onderscheppen en in de 12de minuut wederom Sharon die zich geen moment bedacht toen ze bal aangespeeld kreeg en joeg de bal weer strak in de touwen. 0-2.

Dit was erg snel en SEW keek goed om zich heen om te zien of ze wel met 11 op het veld stonden. Lorraine werd een paar keer in stelling gebracht maar de keepster hield er veel uit. In de 17de minuut een prachtige bal op Demi die de 16 in snelde en de keepster het nakijken gaf en de 0-3 op het bord zette. Renee en Dorien hadden een goede tegenstander maar wisten met hun sluwheid telkens goed in te grijpen.

Cathy begon als laatste vrouw en wist met Patricia achter haar de boel verder dicht te houden. In de 28ste minuut een mooie actie van Jolein die een prachtige bal gaf op Lorraine die niet aarzelde en de bovenhoek zocht en ook echt vond. Wat een schot en wat een goal. 0-4.

Feest in het team en nu zaak om te blijven voetballen. Kim werd in de 34ste minuut ten val gebracht in de 16 en de goedleidende scheidsrechter gaf een pingel aan Alcmaria. Karin was de aangewezen persoon vandaag en lag de bal goed neer . De aanloop was goed en het schot hard en laag maar de keepster had in de smiezen waar de bal zou komen en met een katachtige reactie tikte ze de bal uit de hoek vandaan. Prachtig gedaan en jammer voor Karin. SEW rook kansen nu en zette een mooie aanval op en de links buiten kreeg vrijheid om door te stomen naar de achterlijn met een strakke voorzet . Katerina trachtte de bal te keren maar de bal belandde  via haar been toch achter Patricia en nu was de score 1-4.

Tot aan de rust leuk voetbal en even pauze was prima. Aangegeven hoe te spelen de 2de helft en belangrijk om de bal in de ploeg te houden. Na de rust een aantal wijzigingen in het veld en Alcmaria begon weer te spelen zoals afgesproken. Toch al weer in de 50ste minuut was het Sharon die het net kon vinden en de nieuwe keepster van SEW verbouwereerd achterliet. Sabrina en Marleen waren een goed stel in het veld maar Kim stond nog droog. Een fout momentje in de verdediging van SEW werd direct afgestraft door Kim en haar 1-6 werd luid toegejuichd door de vele meegereisde supporters. El Jopo danste weer als vanouds langs de zijlijn en Dirk wist dat het goed was. SEW bleef voetballen en kreeg kansen maar Patricia liet zich niet foppen. Cathy nam in de 54ste minuut een achterbal die door schoot en Katerina als een poes achter de bal aan en hield alle tegenstanders achter zich aan . Met een grote grijns schoot ze de bal in het doel en had ze haar enorme fout goed gemaakt.

De wedstrijd was allang gespeeld maar Lorraine was gretig genoeg om nog een goal te maken. Een mooi debuut voor de nieuwe talenten en zeker ook qua spel.  SEW kreeg alle handen nog op elkaar toen zij in de 80ste minuut een prachtige aanval konden afronden met een fraaie goal. 2-8. De goedleidende scheidsrechter floot af in de 90ste minuut en toen was de strijd gestreden.

Een mooi begin so to speak. Ouders bedankt en alle supporters weer met de bus mee terug. Alleen rest er nog 1 vraag vandaag….WAAR WAS BARRY????????????