Alcmaria met tien man te sterk voor Westfriezen
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria heeft zondag een waar huzarenstukje uitgehaald. Alcmaria speelt over het algemeen goed uit bij Westfriezen. De laatste zes jaar heeft Alcmaria daar nooit verloren. Zondag waren de geschorste Tom Hofkamp en Jermain Rock weer van de partij. Alleen Tim Kraakman ontbrak nog. Alcmaria startte goed en creëerde enkele mogelijkheden. Na 8 minuten sloeg echter het noodlot toe. Een diepe bal werd door de Alcmaria verdediging verkeerd beoordeeld en de Westfriezen spits kon vrij op Nick van Aart aflopen. Martin Bos greep hem vast met als gevolg een strafschop en rood. De strafschop werd door Westfriezen gemist en 10 minuten later bracht Tom met een prachtig schot de stand op 0-1. Westfriezen viel uiteraard aan, maar op enkele doorgeschoten ballen na werd men niet echt gevaarlijk. Op het einde van de eerste helft was het Nick die Alcmaria voor de gelijkmaker behoedde. Vlak voor rust was het toch raak. De bal kwam de 16 niet meer uit en uiteindelijk kon de bal achter Nick worden geprikt. Na de rust startte Westfriezen fanatiek, maar de verdediging van Alcmaria stond goed. In het veld was het niet terug te zien dat Alcmaria met tien man voetbalde. Alle spelers werkten ongelofelijk hard en langzaam maar zeker begon de wedstrijd te keren. Na een fout van de Westfriezen keeper, hij riep los maar had hem niet, reageerde Jermain vliegensvlug en omspeelde de keeper en tikte de 1-2 binnen. Westfriezen was vanaf dat moment gebroken. 10 minuten voor tijd was het Rachid Vianen die op aangeven van Richard Fortes Rodriquez vanaf twintig meter prachtig de bal in de verre hoek krulde. Nick wist in de laatste paar minuten met enkel geweldige reddingen Westfriezen nog van score af te houden. Westfriezen was verslagen, de 10 Alcmaria mannen erg moe maar voldaan. Mannen een prachtige overwinning. De laatste vier wedstrijden hebben we 10 punten gehaald. Nu twee thuiswedstrijden tegen De Zouaven en De Kennemers, hopelijk laten we het nu ook eens voor het thuispubliek zien. Opstelling: Nick van Aart, Sander Apeldoorn(Kasper van der Born), Martin Bos, Roald van der Slikke, Mehmet Yilmaz, Rachid Vianen, Mark Leering, Richard Fortes Rodriquez, Pascal Kabalt, Tom Hofkamp, Job Worm(Jermain Rock). Scoreverloop: 18e 0-1 Tom Hofkamp, 38e 1-1, 68e 1-2 Jermain Rock, 80e 1-3 Rachid Vianen.