Zaterdag 1 naar 3e klasse!
Categorie: Zaterdag 1

De missie van de Zaterdag 1 spelers om volgend jaar in de 3e klasse uit te komen en de hoogst spelende elftal van de vereniging te worden is geslaagd.
Na een 4-3 winst in de thuiswedstrijd op de AVV de Spartaan is dit gerealiseerd.

De wedstrijd begon voor Alcmaria voortvarend en en de eerste 18 minuten stond het al met 3 zeer mooie doelpunten 3-0 (Rick Kout / Martijn Hattink en Joost Hattink).
De nonchalance kwam in het team waardoor Spartaan binnen een half uur op 3-1 kwam.
Deze stand zorgde vanaf dat moment zoals zo vaak voor onzekerheid wat te doen:
Blijven aanvallen of de wedstrijd te controleren. In de rust werd afgesproken om
voor de aanval te kiezen, maar in het veld werd door sommige spelers met de afspraak anders om gegaan.

Hierdoor van Alcmaria kant een rommelig vervolg en de Spartaan ruikte kansen. Zij kwamen dan ook 15 minuten voor tijd verdiend op 3-2. Na een opleving van Rick Kout bracht hij Joost Leering 8 minuten voor tijd in scoringspositie. Joost faalde niet (4-2).
In de negentigste minuut moest Leon Schouten nog even laten zien dat hij volgend jaar ook de positie van keeper ambieert.

In deze wedstrijd echter was het voor hem de rode kaart en een penalty voor Spataan welke de stand op 4-3 bracht. Hierna kon het feest los barsten, wat dan ook met veel enthousiame werd gedaan.Een unieke prestatie voor deze groep vrienden. Voor volgend jaar liggen er hele leuke wedstrijden in het verschiet tegen o.a. Jong Holland en BOL.