Alcmaria MA1 pakt punt bij Kampioen Purmerend MA1
Categorie: MA1

Vandaag onze laatste competitie wedstrijd. Het is zaterdag 12 mei 2012 en we speelden uit tegen Fc Purmerend MA1. De koploper uit de 1ste klasse. Met 9 gespeeld en 61 voor en 5 tegen toch een aparte klasse. Alcmaria staat 2de met 3 punten achterstand en een minder doelsaldo. De wedstrijd is om 14.00 uur en we verzamelen ons rond 12.30 uur bij de club. El Jopo heeft een vroege vlucht uit Brazilië genomen en is ook op tijd aanwezig bij de club. In colonne naar Purmerend raakt de Tom Tom totaal van slag. We gaan via vele wegen en zien de kermis wel en komen ietwat laat aan bij Fc Purmerend aan. Denise is er al en we zien vele bekenden . Thuis waren we afgedroogd door de talenten van Purmerend en nu gaan we onze huid duur verkopen.

Met 15 speelsters op weg gegaan heeft Valerie een keus aan speelsters om de strijd te strijden . Na een korte warming up gaat de wedstrijd beginnen. Tegen de wind de 1ste helft ontstaat een prima strijd die qua technisch voetbal bij Purmerend ligt en de harde werklust bij Alcmaria. Vandaag redelijk mooi weer met een windje dat over het veld heen raast. Kansen voor vooral Fc Purmerend in het begin van de wedstrijd maar in de 10de minuut een corner voor Alcmaria. Chantal nam deze prima en de keepster van Purmerend ging er goed op af maar kreeg de bal niet klem en de instormende Kelly kon de bal in het dak van het doel schieten. 0-1.

Goed in gekomen en wat een heerlijke goal.Wat gebeurt hier? Wij scoren tegen Purmerend. Dit was het sein voor Purmerend om meer druk naar voren te zetten maar de verdediging van Alcmaria kon stand houden tot de 19de minuut toen een mooie aanval over links de linksbuiten in staat stelde om Teo met een strakke schuiver te passeren. 1-1.

Terecht maar nu zou de strijd echt losbarsten. Alcmaria kon met hangen en wurgen de aanvallen tegenhouden en het was Teo die de wedstrijd van haar leven keepte. Ze pakte veel ballen en met de wind tegen wist zij zichzelf op elke bal goed te concentreren.

In de 34ste  minuut een mooie bal naar Dees op links buiten die haar tegenstander voorbij snelde maar onreglementair werd gestopt wat haar een blessure opleverde. De goedleidende scheidsrechter kon echter niets constateren en dat was heel jammer voor de wedstrijd.

Belangen zijn groot en dan is het opletten geblazen dus als scheidsrechter.Het was vechten voor elke meter en Nadia ondervond hoe het was om geen moment rust te hebben. Chantal had het zwaar maar bleef goed overeind. Denise had met Sanne,Demi en Cathy het achter redelijk dicht. Marleen V. werd gewisseld voor Melissa die voor het gevaar op rechtsbuiten zou zorgen en Kim op rechtshalf. Kelly moegestreden wilde even de rust. Tot aan de rust spectaculaire momenten voor de goal van Alcmaria maar Teo stond er klaar voor.

Valerie was onder de indruk van het spel en alle ouders en belangstellenden genoten van de spanning. In de rust aangegeven dat we met de wind in ons voordeel konden profiteren van momenten. Het was direct na de aftrap dat Purmerend de wedstrijd op slot wilde zetten door heel veel druk naar voren te zetten om Alcmaria totaal te ontregelen .

De muur bleef overeind met hangen en wurgen. Onze super keepster Teo pakte alles en kreeg vele handen op elkaar van publiek. Katachtig pakte ze de ballen en in de lucht niet te passeren.

Dees was en bleef een gevaar voorin maar we konden geen vuist maken. Purmerend speelde de bal goed rond en zag ook steeds meer in dat de muur van Alcmaria hecht was en moeilijk door heen te komen.

De spanning aan de kant ook voelbaar en kleine overtredingen werden als zware op gereageerd. Steeds meer publiek dromde om het veld heen en El Jopo had het druk met vlaggen. In de 75ste minuut een moment van foutief terug spelen bij Purmerend werd ze bijna fataal toen de keepster de bal van dicht bij tegen Marleen aanschoot en de bal daarna bij Dees belandde die de bal te zacht inschoot.

De vrije trappen van Purmerend waren fantastisch geschoten maar Teo en de lat hielpen elke kans om zeep. Het was de scheidsrechter die in de 92ste minuut affloot en dat was voor Purmerend het sein om hun Kampioen schap te claimen en Alcmaria stelde de 2de plek veilig.

Het was goed zo. We hadden goed weerstand geboden en Purmerend kreeg niets kado. In de kantine werd terecht gevierd dat zij kampioen waren en wij gingen met toch een goed gevoel weer naar Alcmaria . We begonnen in de 2de klasse en werden kampioen en nu in de 1ste klasse zijn we 2de geworden. Volgende week gaan we de beker finale spelen tegen Sporting'70 MA1. Wat een seizoen maken we weer mee.Man of the match is zeker vandaag Teo!