Alcmaria DA1 pakt kampioens punt bij Meervogels DA1 1-1
Categorie: Dames 1

Deze zondag is een zondag waarbij we iets zouden kunnen bereiken met onze dames. We staan 5 punten voor op de nummer 2 (Egmondia) en bij minimaal 1 punt vandaag of volgende week zijn we kampioen . Een mijlpaal voor ons allen. Het is 6 mei 2012 en vandaag net als in de ere divisie zal duidelijk worden wat de eindklassering zal zijn. Om 10.15 uur verzamelen bij Alcmaria en voor coach Ron is het weer een puzzel vandaag. Afwezig zijn Karin en Kim, Lilli kan 1 helft meedoen en Denise is herstellende van haar blessure. Met 12 talenten op weg naar Meervogels die de afgelopen weken flink aan de weg aan het timmeren zijn geweest. Winnen van Egmondia ,LSVV zijn niet zo maar overwinningen. Alcmaria na 7 wedstrijden ongeslagen is op koers om een stukje historie bij te schrijven in de geschiedenis van Alcmaria Victrix.

Patricia was samen met Cathy,Nelly, Dorien en Renee de verdediging van vandaag. Op het midden is het Jolein,Lynn en Chantal terwijl voorin Lilli,Katerina en Demi de speerpunten zijn. Marleen van D. begint aan de kant. Zon is er en een beetje wind maar goed om te spelen op het D-veld van Meervogels. Het massaal toegestroomde publiek zocht een bankje om te zitten en zeker vandaag zou de explosie van een lonkende kampioenschap binnen hand bereik zijn. De aftrap werd genomen door Meervogels en er ontstond een mooie strijd.

Dennis was vandaag mee om de 2de helft te gaan coachen. Barry hing wat rond en had genoeg aanspraak . De eerste kans was voor Alcmaria in de 8ste minuut maar de keepster van Meervogels redde bekwaam. Een zeer sterk collectief blijkt want vele aanvallen sneuvelden op de muur van de verdediging van Meervogels. Het was zeker ook opletten achterin bij Alcmaria want de messcherpe counters van Meervogels waren heel gevaarlijk.

Toch was het na een mooie combinatie in de 28ste minuut Lynn die de bal prachtig laag in het hoekje schoot en de 0-1 scoorde.

Meervogels totaal niet onder de indruk zette een tandje bij en drong goed aan. Lilli kreeg 3x de kans om te scoren maar de keepster en de lat stonden in de weg . Katerina ,goed bezig in de spits kreeg ook haar kansen, kopbal net mis en alleen op de keepster af  faalde ze. Toen de beurt aan Meervogels. In de 40ste minuut was het een prachtige aanval over rechts die door de losgelaten aanvoerder van Meervogels schitterend in de korte hoek werd geschoten.

Een mooie goal en de 1-1 was de stand. Geen paniek en nu zaak om te blijven spelen. In de rust ging Coach Ron weg en bracht Lilli naar haar werk toe. Dennis zette wat aanpassingen in het veld en de 2de helft begon en een stormachtig Meervogels aanval op het doel van Patricia. De verdediging van Alcmaria werd goed op de proef gesteld maar het spel golfde snel op en neer.

Duidelijk was ook dat beide teams voor de winst zouden gaan. Een mooi gezicht om de spanning in het veld te zien. Katerina was er heel dicht bij een paar keer maar de keepster van Meervogels hield ze in de race. Vermoeidheid sloeg toe bij beide teams en nu was het zaak om het dicht te houden. Patricia eiste een hoofdrol op achterin samen met Cathy,Renee,Dorien en Nelly.

Het spel was ook voor de neutrale kijker prachtig om mee te maken en de aaaah’s en oooo’s kwamer er zeker vandaan. De goedleidende scheidsrechter kon echter geen doelpunt meer noteren in zijn boekje en hoewel het heel spannend bleef kwam er geen winnaar uit. Respect en toch blijdschap bij beide teams. Handjes geven en afwachten wat Egmondia heeft gedaan vandaag. Hoe dan ook. Volgende week zondag wordt het kampioenschap gevierd bij ons thuis tegen LSVV. Dirk,Dennis bedankt en ouders en belangstellenden top dat jullie er weer waren. Dat maakt ons tot een mooi geheel.