Alcmaria MA1 wint van Adelbert MA1 3-1
Categorie: MA1

Het is zaterdag 5 mei 2012 en vandaag de strijd tegen een oude bekende. Adelbert MA1 . Zij hebben het ons heel moeilijk gemaakt een aantal weken geleden en met name hun nummer 7 Jill Houtenbos is een groot talent met oog voor goals. Het spel zou plaats vinden op ons C-Veld vandaag. Onder leiding van Scheidsrechter Timo en jawel  onze eigen El Jopo kreeg de handjes op elkaar toen hij aankwam lopen vlak voor het begin van de wedstrijd. Had de trein genomen want op deze dag heeft hij vrij reizen ook. Vandaag ontbreken Denise,Nina en Sanne. Nadia was een vraagteken ook en Dorien mocht opwachting weer maken in ons sterrenteam.

Valerie had een moeilijke taak maar kon toch een representatief team neerzetten op het veld. Met de net van voetbal stage terug gekomen Demi Floor in de spits. Melissa die in Spanje bij een topclub stage loopt was even wissel en met 13 speelsters vandaag toch weer goed om de strijd aan te gaan met de talenten. De aftrap was voor Alcmaria. De aanval werd ingezet en Adelbert liet het op zich afkomen. De aanvoerder van Adelbert had Chantal als directe tegenstander en liet haar geen moment meer vrijkomen. Marleen van D. had de nummer 7 Jill als directe tegenstander en zo werden de koppeltjes gevormd. Teo op de goal en Cathy,Dorien ,Marleen en Kelly  achterin. Kyra,Chantal en Kim op het midden. Het was een kans voor Demi Floor in de 8ste minuut dat voor de eerste dreiging zorgde. Aan de andere kant was het Jill die liet zien waarom zij een persoonlijke dekking kreeg. Zeer sterk aan de bal en schietend vanuit elke positie. Teo werd getest in de begin fase. Het spel was niet heel mooi maar de spanning zat er zeker wel in. Er werd geprobeerd om de bal in de ploeg te houden maar dat lukte van beide kanten niet. Nadia en Melissa kwamen in het veld en werden de aanvals impulsen verder ingezet. Het was echter Jill  die in de 15de minuut op Teo afkwam maar Teo liep goed uit en klemde de bal prima.

Kyra kreeg aan de andere kant een mooie mogelijkheid na een corner van Chantal maar kreeg de bal net niet tegen haar hoofd aan. Zo werden aan beide kanten kansen gecreëerd en eerlijk is eerlijk, Adelbert kreeg de beste kansen en meerdere keren was het Jill die voor het gevaar zorgde. Toch een mooi moment voor Chantal. In de 25ste minuut kwam ze los van haar tegenstander en schoot de bal hard op doel. De keepster van Adelbert ging er nog naar toe maar kon niet voorkomen dat de bal in het netje terechtkwam. 1-0 en een zucht door het team heen.

Nu een offensief van Adelbert en deze waren zeer dreigend. In de 37ste minuut toch weer een mooie aanval van Adelbert dat nu werd benut door wie anders dan Jill die de bal mooi in de verre hoek schoot. 1-1 en zeker ook verdiend gezien de kansen verhouding.

Het spel van Alcmaria was slordig maar goed. Er was nog tijd om het om te zetten maar tot aan de rust geen echte bijzonderheden. In de rust aangegeven dat er met kleine omzettingen meer uit te halen zou zijn dan. Zo doende dat Demi V. op Jill werd gezet en verder meer druk op de bal gaan geven. Adelbert bleek minder goed uit de rust gekomen te zijn en nu was het Alcmaria die meer ging pressen op de verdediging van Adelbert. Er werd nu gestreden voor elke meter en gaande weg de wedstrijd werden de kansen groter en groter. Adelbert kreeg niet veel vat meer op de wedstrijd en Alcmaria onder aanvoering van Cathy zorgde voor meer  drang naar voren. De keepster van Adelbert was uitgevallen en speelsters losten elkaar af op de goal. De bal bleef meer op de helft van Adelbert maar echte kansen begon in de 60ste minuut toen Marleen V. de schitterende bal meekreeg maar voor de keepster faalde ze.

Het duurde tot in de 85ste minuut toen tijdens een aanval van Alcmaria de bal tegen de hand van een verdedigster aankwam in de 16 en werd er een penalty gegeven aan Alcmaria. Chantal was de aangewezen persoon en schoot de bal goed hard in .

De keepster zat er dichtbij. 2-1. Zaak om het nu dicht te houden maar Adelbert zette onder leiding van  de coach alles op alles en zocht nog naar de gelijkmaker. Die kwam niet maar Melissa had nog iets moois in petto in de 89ste minuut. Zij zette op links goed door en gaf niet op. In de hoek gedreven speelde zij zich los en gaf de bal met een prachtige curve richting het doel. De keepster beoordeelde de bal niet goed en kreeg er geen fat op. De bal rolde zachtjes het doel in en de 3-1 was een feit.

In de resterende minuten bleef het spel op en neer gaan maar de uitslag bleef hetzelfde en na het laatste fluitsignaal was het toch de blijdschap bij Alcmaria maar zeker ook het respect voor Adelbert.

Zij verdiende vandaag zeker de overwinning maar misten de scherpte. El Jopo was blij en ook Valerie kreeg haar grijns weer na deze zenuw slopende wedstrijd. Het zijn 3 punten en zwaar voor gevochten vandaag. Top weer meiden.