Alcmaria DA1 schotvaardig tegen Berkhout DA1 7-0
Categorie: Dames 1

De vogels fluiten al vroeg en er is weinig verkeer op de weg. Vandaag 22 april 2012 en het is 08.45 uur. Tineke komt aanfietsen en dan weet je dat de koffie al bijna klaar staat. Langzaam en met dichte oogjes komen de dames  binnen zweven. Ron…het is te vroeg klinkt het in de kantine. Verder is het stil want de dames moeten nog ontwaken. Vandaag geen Lilli,Nelly,Denise en Karin maar 1 helft. Dat was nog flink puzzelen maar we hebben 13 talenten vandaag en zullen er alles aan doen om vandaag een goede pot te spelen. Scheidsrechter Dirk was al vroeg op het B-veld om de kuilen te dichten en alles te controleren. Na de gebruikelijke speech werd de opstelling bekend gemaakt en konden de talenten van beide teams zich gaan opmaken voor de wedstrijd. Maar waar was El Jopo dan toch. Hij zou er zijn maar zijn vervoer van Schiphol was er niet sms te hij. El Jopo was vanuit Benidorm naar Nederland gekomen .

Schijnt nu ook in de serie Benidorm Bastards te zien te zijn. Een luid gejuich toen El Jopo vanuit de verte in de aantocht kwam. Hij had zijn vervoersmiddel uit Benidorm meegenomen. Een onvervalste stukje techniek dat Jopo proof was. Wat een aankomst. Wat een talent. Met Patricia in de goal en achter Dorien,Cathy ,Renee en Chantal was de verdediging zeer solide. Melissa was met Lynn en Karin de stabiele middenvelders en voorin Kim,Katerina en Demi. Met 2 wissels was het weer genieten van dit team.

De aftrap werd genomen door Alcmaria en de bal werd rond gespeeld. Berkhout is en sterk team dat momenteel op de 3de plaats staat. Stug en solide spelend. Een team waar we het moeilijk tegen kunnen hebben. Het spel over en weer was slordig en passes waren te zacht of kwamen niet goed aan.

Toch kleine kansen voor Alcmaria in de 6de  en 12de  minuut maar de keepster van Berkhout is zeer goed en moeilijk te passeren blijkt in de eerste fase van deze wedstrijd. Patricia heeft het rustig en is klaarblijkelijk nog slaperig als de bal haar kant op komt. Ze reageert niet en na 3x roepen is ze er weer. In de 22ste minuut toch een mooie aanval van Alcmaria die de bal deed belanden bij Lynn die prachtig uithaalde en de score opende voor haar team. 1-0.

Combinatie met Kim betaalde zich goed uit. Na 30 minuten kwam Jolein het veld in en werd er meer druk op de verdediging van Berkhout gezet en Katerina kreeg 2 100 % kansen maar kon het net niet laten bollen. Toch bleef de druk hoog en in de 40ste minuut een mooie aanval over links waarbij Kim als stoorzender 2 tegenstanders met zich meenam en Lynn weer de kans gaf om verwoestend uit te halen.

2-0 en tot aan de rust één hoogtepunt nog . Karin die als spits fungeerde kreeg de handjes op elkaar toen zij en steekbal van Kim in de touwen joeg. De scheidsrechter had iets gezien en floot de goal af. Vreselijk jammer van deze mooie goal maar die goal komt er echt wel. In de rust wat gesproken over wakker zijn nu en genieten van de 2de helft. Berkhout trapte af en zette druk op Alcmaria maar deze konden goed opgepakt worden en direct daarna zelf voor de aanval gaan.

Renee en Dorien hadden een topdag en hun tegenstanders werden gek van zoveel tegenstand. Chantal had als voorstopper het goed in de smiezen en wist met prachtige passes van achteruit het gevaar voor neer te leggen. In de 53ste minuut een bal van Jolein die via Kim en Lynn bij Melissa terechtkwam en Melissa had iets heel moois in gedachten. De keepster liep uit maar Melissa had dat opgemerkt en gaf en mooi stiftje en scoorde prachtig de 3-0.

Katerina die al een paar keer dichtbij was geweest had nu de kans om haar moeder te plezieren . Na weer een aanval over de flanken kreeg ze de bal voor haar voeten in de 16 en haalde verschrikkelijk uit en de bal belandde in de bovenhoek en de 4-0 was het gevolg.

Berkhout werd radeloos en zette Alcmaria onder druk en de bal belandde bij Patricia die de bal pardoes in de voeten van de spits van Berkhout speelde. Voor open doel nog wel. De spits was er zo van geschrokken dat ze de bal verkeerd raakte en de bal naast ging. Oeps Pattie. De achterbal werd genomen en er werd direct door gespeeld naar links buiten waar Kim de bal oppikte en haar tegenstander voorbij snelde en op het doel af de bal in de korte hoek schoot en dat zorgde voor de 5-0.

Cathy was als laatste man super maar werd gewisseld en kon Katerina weer de kans geven om haar klus te klaren. Jolein die toch weer zeer goed bezig was haar haar moment van glorie in de 68ste minuut. Nadat de bal uit een kluts in de 16 van Berkhout voor de voeten van Jolein kwam aarzelde zij geen moment en gaf de keepster alleen maar het geluid mee van de bal die haar voorbij in de bovenhoek suisde. 6-0 en met nog 15 minuten te spelen bleven beide teams voetballen.

Berkhout is een leuke ploeg die ook voor elkaar voetballen en vandaag ontbrak het hun aan precisie vandaag helaas. Een corner in de 80ste minuut van Chantal belande schitterend bij Demi die niet faalde en ook haar goal meepakte.

Het was 7-0 en de wedstrijd werd uitgespeeld. Alcmaria had de punten binnen en nu was het zaak om dit voort te zetten in de aankomende wedstrijden. Denise klasse dat je er toch was ondanks je treinongeluk in Amsterdam.

Ouders en toeschouwers weer bedankt. Jullie waren heel inspirerend weer vandaag. El Jopo pakte zijn spullen en op zijn eigen manier ging hij richting Amsterdam weer. Op weg naar nieuwe film opnames in Benidorm.