Alcmaria MA1 wint "el Clasico" van Koedijk MA1 2-1
Categorie: MA1

Regen valt met bakken uit de lucht. Het is 10.30 uur vandaag 21 april 2012 en wind en regen zijn de aanblik als je omhoog in de lucht kijkt. El Jopo is al vroeg gearriveerd met de limousine en staat al ongeduldig te wachten op de talenten van beide clubs. Koedijk MA1 is een oude bekende en zeker en zeer sterk voetballend team. Valerie kwam doorweekt van het veld af en zag de talenten binnen druppelen. Dirk had de administratie al vroeg op orde en Ron instrueerde de talenten en afwezig waren Marleen en Kyra. Het is 11.45 uur en beide teams deden hun warming up.

De scheidsrechter vandaag was Grace. Zij was speciaal gevraagd om deze wedstrijd te fluiten en kwam op tijd voor het fluitsignaal. Valerie had de opstelling verteld en opstelling was duidelijk. Teo op de goal, Sanne,Demi,Nina en Cathy in de verdediging. Midden was het Chantal,Marleen en Kelly. Voorin waren het Nadia,Melissa en Denise. Kim en Demi stonden standby . Alcmaria startte met de wind mee en legde het spel op de kant van Koedijk en er werd veel inzet getoond.

Koedijk is een sterk collectief en deed Alcmaria verdedigend ook onder druk te zetten. Teo greep goed in. Denise kreeg in de eerste 15 minuten kleine kansjes maar de keepster van Koedijk was zeer scherp. Het was in de 19de  minuut een prachtige bal de diepte in  geschoten en Nadia in staat stelde om 1 op 1 richting het doel van Koedijk te sprinten. De keepster kwam goed uit en Nadia zag haar schot geblokt. Melissa die me gesprint was met Nadia zag de bal haar kant op komen en aarzelde geen seconde en schoot de bal alsnog in het doel. 1-0.

Grace had een makkelijke eerste helft en het spel ging over en weer . Koedijk drong aan maar Alcmaria kon de aanvallen pareren. Nu was het zaak om de voorsprong te vergroten maar Chantal kreeg niet de ruimte om uit te halen. Marleen en Kelly werkte zich een slag in de rondte en ook Nina liet zien dat ze goed bezig was. Cathy schoot uit alle kracht de ballen richting de spitsen maar Nikki stond bij Koedijk achterin zeer sterk te verdedigen.

Lorainne kreeg steeds meer vat op het spel en met haar schot stelde ze de voorhoede in staat om gevaarlijk te worden keer op keer. Tot aan de rust bleef het 1-0 en tijd voor thee was aangebroken. Het zou de 2de helft oppassen worden met de wind tegen. Afspraken werden gemaakt en na 15 minuten stond iedereen er weer klaar voor om te starten. Direct een aanval van Koedijk dat Teo onder druk zette met de wind tegen. Maar als een pro pakte zij de bal klem . Cathy zette iedereen weer scherp en nu werd er strijd geleverd over en weer. Kim en Demi zorgden voor dreiging voorin en ook was het Chantal die op half ging spelen.

Marleen van D. stond op Lorraine die wel een heel vaak en gevaarlijk een afstand schot kon gaan afleveren. Marleen beet zich als een pitbull in haar tegenstander en gaf haar weinig ruimte. De 2de helft was nog 5 minuten oud toen de spits van Koedijk de bal meekreeg buiten de 16 en Denise haar de bal wilde ontfutselen . Speelster valt en de scheidsrechter floot voor een overtreding en beoordeelde dat deze binen de 16 was gebeurt en dus een penalty voor Koedijk. Even onrust en onduidelijkheid maar duidelijk was het dat Koedijk de pingel mocht gaan nemen en Denise die geel had gehad op het randje van wegsturen stond. Lorraine nam de penalty en schoot deze heel mooi in . 1-1.

Nu werd de spanning groter en groter. Koedijk rook bloed en zette Alcmaria meer en meer onder druk. Cathy had al haar capaciteiten nodig om de boel op scherp te houden. Kelly speelde weer prima en groeide beter in haar rol als rechtsachter. Demi had een zware wedstrijd maar bleef fier overeind in al het voetbal geweld. Teo liet zien waarom zij zeer talentvol is in deze competitie en gaf weinig reden tot ongerustheid. Denise was als voorstopper ongenaakbaar en wist als een strateeg alles dicht te lopen voor er gevaar zou optreden. Uitgerekend Denise ging in de 60ste minuut mee in de aanval over 3 schijven. Sanne liep haar tegenstander voorbij richting de 16  en legde de bal panklaar terug voor Denise die verwoestend van 18 meter uithaalde. Brett Holman die langs de lijn stond zag dit en zou het de volgende dag ook zo doen tegen VVV. Wat een kogel en wat een precisie van onze Denise. 2-1.

Publiek werd gek en El Jopo wilde zelf het veld nog instormen maar zag dat dat niet kon op tijd. Scheidsrechter Grace kreeg veel last van haar knie en kon niet verder meer.

Onze eigen J. van Saane die toch al veel wedstrijden heeft gefloten voor ons nam het stokje over van Grace en vandaar uit werd de wedstrijd verder onder grote spanning gespeeld. Koedijk zette meer en meer aan om de gelijkmaker te scoren en Alcmaria kon deze pareren. Toen J.van Saane affloot waren en hier en daar verbaasde gezichten over de tijd. Door de verwarring bij de penalty en scheidsrechter wissel was het eigenlijk wel tijd maar werd de verloren minuten niet meegenomen.

De wedstrijd was ten einde en moegestreden kwamen de speelsters bij elkaar om de handjes te schudden. Een echte “el classico”in onze regio. Duidelijk dat de talenten in Alkmaar bij deze wedstrijd aanwezig waren en acteerden op hoog niveau. Valerie had het heel zwaar na afloop in de kantine.

Valerie heeft de punten in de koffer!!!!!

El Jopo bleef nazitten en moest het allemaal even verwerken. Grace veel beterschap met je blessure en bedankt voor het fluiten vandaag. Met nog 3 wedstrijden te gaan zullen we voor de 2de plek knokken wat recht geeft op feest..