Alcmaria wint in Tuitjenhorn, 2-4
Categorie: Zondag 1

de lijn want die zaten weer eens ergens op een boot. Maar evengoed nog een stuk of 40 supporters hadden de reis naar Tuitjenhorn aanvaard. De storm stond recht over het veld en het was bar koud. Nog voor de laatste supporters het terrein van Hollandia T hadden betreden stond het al 2-0 voor de gasten. In de 9e en 13e minuut was de verdediging niet bestand tegen de aanvalsgolven van Hollandia T.

Hierbij moet worden aangetekend dat de wind een grote invloed op het geheel had. Na het eerste kwartier kwam Alcmaria langzaam meer zeker beter in de wedstrijd. Veel mogelijkheden kreeg Hollandia niet meer en Alcmaria creëerde zelf wat kleine kansen. Een goal voor de rust zou zeer welkom zijn geweest, maar dat zat er niet in. Na de thee was het onder leiding van een heel goed fluitende scheidsrechter (eerder al op Texel gehad)alleen nog Alcmaria dat voetbalde.

Alcmaria zette vanaf de eerste minuut Hollandia T. vast met de wind in de rug en Hollandia had niet het voetballend vermogen zich hier onderuit te voetballen. Het wachten was op een Alcmaria goal, maar die moet wel eerst vallen. Na een kwartier vielen er steeds meer gaten in de Hollandia defensie en in de 61ste minuut was het raak. Het was job die aan het einde van de aanval stond en binnenschoot.

Vier minuten daarna was het weer raak. De net ingevallen Dylan nam een bal volley en deze verdween in het verre kruis, 2-2. Nog geen vier minuten later een corner van Bart op het hoofd van Ilias en de stand 2-3. In de 79ste minuut was het weer rak een vrije trap rechts van de goal, werd door Bart schitterend in de verre kruising gekruld.

Dit was gelijk de einduitslag en Alcmaria behaalde weer 3 heel belangrijke punten. Volgende week de uitwedstrijd in Egmond aan de Hoef bij Zeevogels. We hopen weer op veel supporters, net als de afgelopen weken. Het is nooit saai langs de lijn bij ons eerste.

Bart buiten beeld schiet uit een vrije trap de bal in 1 keer achter de keeper, 2-4