Alcmaria MA1 pakt punt tegen Koedijk MA1 1-1
Categorie: MA1

Paas zaterdag en als enige in de competitie een wedstrijd . Vandaag tegen een oude bekende. Koedijk MA1 waarin zich vele talenten bevinden waar we al jaren tegen spelen. Wedstrijd om 15.00 uur bij Koedijk en vandaag missen we Nina, Demi en Demi. Jazeker, de dames zijn er niet en een aderlating voorin en zeker ook achterin maar Valerie heeft de tovermuts opgezet en een uitstekend team neergezet. Nelly heeft de stoute schoenen aangetrokken en kwam ons versterken vandaag. Koedijk met 15 talenten waren al druk in de weer op het veld onder toeziend oog van hun trainer en coach. Een krachtmeting weer vandaag  en een mooi duel om naar uit te kijken. Maar waar bleef El Jopo? Vanuit Schiphol ingevlogen van een paar dagen vissen in Schotland wilde El Jopo het weer anders doen. Vanuit Amsterdam had hij een heuse hovercraft geregeld en door het Noord-Hollands kanaal kwam hij met grote spoed richting Koedijk. Een mooi gezicht, El Jopo op snelheid!

Dirk had de papieren geregeld en Scheidsrechter Grace stond op deze wedstrijd. Een juiste keus van Koedijk . De aftrap werd genomen en beide ploegen kozen ervoor om aanvallend te spelen.

De bal werd lekker rondgespeeld door beide teams maar het spel kwam zenuwachtig over. Koedijk wist het aanvalsplan van Alcmaria tegen te houden en vond ook bij de verdediging van Alcmaria hun Waterloo. Het middenveld werd te vaak overgeslagen en de lange bal door beide teams gehanteerd  werd het spelbeeld. Toch kreeg Alcmaria een prachtige kans met Nadia  die in de 25ste minuut op de goal af rende maar zag haar schot gekeerd worden door de keepster van Koedijk.

Ook Denise kreeg een mooie kans maar kwam een teenlengte te kort . Melissa hield het veld breed en ook vanuit het midden was het Kelly en Marleen v. D. die voor gevaar zorgden. Chantal kwam weinig in stelling om uit te halen . Grace had de boel onder controle maar vanuit de kant van Koedijk kwam er veel rumoer richting haar. Hinderlijk maar goed de emotie hoort er wel een beetje bij.

De talenten in het veld maakten er een mooie wedstrijd van en tot aan de rust was er weinig gevaar voor beide doelen. Teo had de boel zeker onder controle en ook de keepster van Koedijk hield haar doel leeg. In de rust Paul een paar tips gegeven.

De tweede helft was gestart en  het spel ging weer over en weer. Koedijk met in de verdediging  Lorraine  en Nikki waren heer en meester en konden het gevaar stoppen . De links buiten van Koedijk die zeer talentvol is gaf Marleen af en toe het nakijken . De bal vloog ever en weer en Kyra was met Kim vol in de aanval en ook probeerde Alcmaria door te drukken maar de verdediging bleek stug  genoeg te zijn om elk gevaar te stoppen.

Spanning leverde veel druk vooral bij de dugout van Koedijk. Grace kreeg veel te verduren bij haar beslissingen en kreeg het zwaar daardoor ook. Kansen voor  Koedijk werden uitstekend gekeerd door Teo. Toch een moment van extase toen Nadia een prachtige steekbal kreeg in de 75ste minuut en alleen op de keepster niet faalde en de 0-1 scoorde. Valerie vloog een meter omhoog net buiten haar dugout!!!

En ook Dirk pinkte een traantje weg. Het Alcmaria publiek genoot ervan. Marleen was met Sanne  en Nelly super bezig en vooral Sanne liet haar talenten goed zien in verdedigend opzicht. Koedijk probeerde door te drukken en de emoties met name buiten het veld werden groter en groter. Het was in de 88ste minuut toen een uitbarsting van geschreeuw vanuit de dugout van Koedijk de reden was om de wedstrijd te stoppen en ook even een moment van bezinning in te brengen. Dit past zeker niet in de norm fatsoen en Grace had de wedstrijd nu kunnen stoppen  maar in overleg werd de wedstrijd nog uitgespeeld.

In werkelijk de laatste minuut een diepe bal richting Teo waarbij Cathy en de spits van Koedijk in duel gingen. Cathy maakte een halve sliding en speelde de bal richting corner. Grace zag echter een overtreding in de 16 en gaf een penalty aan Koedijk. Hoewel  de emotie hoog was bleef Alcmaria vrij rustig. De pingel werd goed genomen en de stand werd op 1-1 gebracht.

Iedereen zat er wel mee dat de wedstrijd op deze manier moest eindigen maar Koedijk speelde zeker goed en verdiende zeker een punt na hun inzet en spel vandaag. Het commentaar van de zijkant op Grace, hun eigen scheidsrechter zal nog gevolgen krijgen. Ondanks het gelijkspel toch complimenten voor beide teams.

Hard gevochten en het spel laten zegevieren. Grace bedankt voor het fluiten . Dirk begeleidde El Jopo naar het kanaal en hij ging weer richting Schiphol . Ouders en belangstellenden weer bedankt voor support .