Alcmaria speelt gelijk uit bij DWOW
Categorie: Zondag 1

Op een donkere sombere, natte en koude 2de paasdag 2012, moesten de mannen van Alcmaria aantreden in de Wieringermeer, Wieringwerf, bij DWOW. Bijna een uur rijden. Eenmaal daar aangekomen blij verrast door d vele Alcmarianen die ook de hele reis hadden gemaakt. Elke keer weer goed te zien dat zo vele onder alle omstandigheden hun club volgen naar alle uithoeken. Een slechtveld, regen en harde wind verstierde de tweede paasdag van onze voetballers, maar ook van het publiek.

Goed voetbal viel op deze grasmat bijna niet te spelen. Toch probeerde Alcmaria, zonder Martin (geschorst), en Nick (tennisseizoen is begonnen), wel om het voetballend op te lossen. Na 10 minuten een zware tegenvallen, een Elmpje!Een corner vloog mede gedragen door de wint in één keer achter Lucas, 1-0. Alcmaria ging niet bij de pakken neerzitten door zo veel pech en ging gelijk ten aanval. Een vrije trap iets links van de goal werd door Roy hard door de muur heen geschoten. Job was alert en wist de terugspringende bal binnen te tikken.

Één minuut na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Alcmaria nam nu het heft in handen en in tegenstelling tot het “stukje” in de krant, kwam DWOW er verder niet aan te pas. Helaas stak een oud euvel de kop weer op. Scoren als de kansen zich voor doen. DE scheidsrechter hielp wat dat aangaat ook niet mee, Jordi werd in de zestien meter onderuit geschoffeld, maar de man in het zwart wilde niets van een strafschop weten. De tweede keer dat DWOW zich voor de goal van Alcmaria meldde was het gelijk weer raak. Een hoger bal voor de goal en de DWOW speler sprong hoger dan Lucas en kopte de bal in het vrije doel. Dit was gelijk de ruststand.

Na de thee werd het spel er mede door het slechte veld niet beter op. Gelijk na de thee echter had Alcmaria weer een zuivere strafschop moeten hebben, maar weer deed de scheidsrechter alsof hij niets zag. Na een half uur in de tweede helft kon de man er echt niet onderuit. Een verdediger van DWOW “klemde de bal” en nu moest hij de bal wel op de stip leggen. Job schoor de penalty onberispelijk binnen, 1-1. Hierna was het Alcmaria dat probeerde de winst mee naar Alkmaar te nemen en beperkte DWOW zich tot het wegrossen van de ballen. Vlak voor tijd echter was het bijna nog 3-2, gelukkig stond Lucas op zijn post en wist in de laatste seconden 1 op 1 de bal te keren.

Zonde dat de drie punten niet mee naar Alkmaar gingen, we hadden heel goede zaken kunnen doen. Toch weer een punt erbij. Volgende week weer een heel lastige wedstrijd. Uit naar Tuitjenhorn, Hollandia T. Ook altijd een mooi veld. Mannen kom op nog even, wij hebben al het vertrouwen in jullie.