Alcmaria DA1 wint ook van WMC DA2 7-0
Categorie: Dames 1

Zondag 1 April 2012 en locatie Egmonderhout om 14.30 uur. Vandaag veel afzeggingen maar talenten genoeg die mee wilden en konden doen. Met 14 talenten verzamelden wij ons in de kantine  klaar voor de wedstrijd tegen WMC. De blauwhemden uit Heerhugowaard staan er na de winterstop niet rooskleurig op en bezetten de laatste plaats. Uitslagen geven aan dat hetze vaak net aan verliezen dus zeker niet lichtzinnig over nadenken. Onder een voorjaarszonnetje op het C veld ingedeeld kwam El Jopo weer aan .Gebracht met de Hummer van Gordon himself kwam El Jopo onder luid gejuich het terrein op handtekeningen uitdelend. Gorden samen met El Jopo???? ..vorige week was El Jopo al aan het zingen..Toppers 2012 Editie wellicht? We wachten af. Wordt vervolgd.Dirk was als scheidsrechter er klaar voor en alle ingrediënten waren er om een mooie dag van te maken.

Patricia vormde samen met Renee,Katerina,Nelly en Demi de verdediging en Chantal,Lynnen Marleen V. het middenveld en voorin Nadia,Kim en Denise de R. waren de basis speelsters. Melissa was met Cathy en Karin wisselspelers.

De wedstrijd begon om 14.25 uur en de aftrap werd genomen door WMC en direct druk naar voren toe. Op het A veld speelden heren 1 maar zagen we al dat er toch wat publiek onze kant al op kwamen lopen dus welkom. Alcmaria onder aanvoering van Lynn zette druk op de aanval van WMC en dat resulteerde in balverlies waardoor Alcmaria de aanval kon gaan overnemen.

Kleine kansen voor Denise en Kim in de eerste 10 minuten. Kim en Nadia wisselden van plek en dat resulteerde in de 18de minuut tot een kans voor Kim die door de verdediging heen denderde en van rechts de 16 binnen en schoot de bal beheerst langs de keepster het doel in 1-0.

Alcmaria bleef druk houden en WMC moesten alle zeilen bijzetten om de aanvalsdrift van de Alcmaria dames tegen te houden. Nadia kreeg een mooie kans in de 25ste minuut maar de keepster redde weer prachtig. Toch was het weer een mooie aanval vanuit het midden dat Lynn de bal op maat gaf aan Kim en haar in staat stelde om de keepster voor de 2de keer te passeren en de 2-0 aan te tekenen. WMC gaf niet op en zette weer tegen aanvallen op die gevaarlijk waren maar Katerina had het allemaal goed in de gaten.

Demi en Renee samen met Nelly ondersteunden haar daar goed in en onze sluitpost Patricia zag dat het goed was. Van achter uit werd er weer een aanval opgezet nadat Melissa in het veld kwam voor Denise. De bal ging goed rond en Chantal speelde de bal over de verdediging heen en bracht Nadia in stelling die op haar beurt de bal over de uitkomende keepster heen schoot en prachtig de 3-0 scoorde.

De volgende kansen waren voor Lynn en ook Chantal maar helaas werden de kansen in de kiem gesmoord. Ook Cathy en Karin waren in het veld gekomen en leverde hun bijdrage in het team. Melissa was na 2 eerdere kansen ontsnapt aan haar tegenstander en kon de bal beheerst in het netje deponeren en de 4-0 was een voorteken dat het vandaag een grote uitslag kon betekenen. Na slechts 2 minuten was het weer Melissa die de ruimte vond en de bal netjes in het hoekje kon plaatsen. 5-0.

Tot aan de rust was het uitspelen en snakken naar het kopje thee.  El Jopo was zeer te spreken over wat hij zag en was blij om er weer een deel van uit te maken. In de rust weinig nieuws te melden behalve dat het goed ging en we door moesten voetballen op deze manier. Alcmaria trapte af en liet de bal rondgaan weer. Karin ging naar Rechts achter en Renee schoof door.

Het massaal aanwezige publiek genoot en steeds meer publiek kwam van het A veld onze kant op. Massaal werden de dames toegejuicht en El Jopo kreeg het druk met handtekeningen. Zijn kleindochter kwam en El Jopo was hevig ontroerd.

Samen even vlaggen dan maar . Alcmaria bleef de aanval kiezen en dat resulteerde in een paar mooie kansen maar de afronding was niet heel scherp. In de 53ste minuut weer een splijtende pass van Lynn die overzicht behield en en Kim de gelegenheid gaf om door te stomen richting doel en prachtig de 6-0 scoorde. De keepster had veel last van haar hoofd en werd gewisseld. Een topkeepster stond nu in de goal en ze liet duidelijk merken dat er met haar niet te spotten viel. Cathy nam een vrije trap van 35 meter maar werd uitstekend gestopt door de keepster. Toch een moment van Chantal in de 62ste minuut die de bal oppikte op het middenveld en doorstoomde richting doel. Kappen en draaien tot ze in stelling stond om uit te halen en dat deed ze met een prachtig schot in de hoek . 7-0.

Na haar sweet 16 feest van de avond ervoor toch een prachtige prestatie weer. De goedleidende scheidsrechter Idema had een rustige middag en genoot van het spel. Marleen kreeg een mooie kans maar kwam net een teen te kort en ook Denise liet zien dat voetbal meenes is en schuwde geen duel. De wedstrijd was zeer sportief en ook WMC bleef goed voetballen tot het einde aan toe.

Gejuich op het verre C-veld en een doodse stilte op het A veld. Dat zei genoeg .Dames top gespeeld en volgende weekend vrij. Vrolijk Pasen maar.