C1 blijft winnen, 1-5 bij Berdos
Categorie: C1

Afgelopen zaterdag speelde de C1 voor de tweede keer dit jaar uit bij Berdos. En net als de vorige keer was het koud en waaide het hard. Toch waren er enkele verschillen; de vorige wedstrijd tegen dit team uit werd gespeeld op het A veld, nu op het C veld. Naar zeggen; had de coach straf vanwege het feit dat hij het A veld had opgeëist en daar was men bij Berdos niet van gediend.

De vorige keer was er een scheidsrechter, nu helemaal niemand. Na een kwartier kou kleumen en het gemopper van de coach op ons aangehoord te hebben, omdat wij het waagden te vragen of er een scheidsrechter was of dat we weer naar huis konden. De man had vast erg slecht geslapen aan zijn reacties te merken. Een misschien wel het belangrijkste verschil was dat de vorige wedstrijd in Bergen verloren ging met 3-0 en er nu een “makkelijke” 1-5 overwinning uit het vuur werd gesleept.

Na 8 minuten was het Rick die aan de verdedigers van Berdos ontsnapte en de keeper omspeelde, 0-1. Een minuut later was het Nick die een van zijn solo’s bekroonde met een mooie 0-2. Nick was hierna vogelvrij. Met name de eerste helft was het met goedkeuring van de opgetrommelde scheidsrechter, “nationale Nick schopdag”.

Ongeveer 10 minuten voor de rust werd het 1-2 nadat het middenveld de bal knullig verspeelde en de bal gedragen door de wind Michiel verraste.  Na de thee was het verschil tussen Berdos en Alcmaria te groot, Berdos kwam er niet meer aan te pas en Alcmaria liep uit eindelijk uit naar een 1-5 overwinning. De derde goal was van Max die er gewoonte van aan het maken is om een voorzet direct achter de keeper te laten belanden. Hierna mocht Jesper een mislukt schot van Robbert binnen lopen en de dag werd afgesloten door een goal van Tim en uiteraard weer met zijn hoofd uit een corner.

Hij begint een waar kopspecialist te worden. Mede door de zaterdag soeverein spelende verdediging, onder leiding van de uitblinkende Mika en Robbert kwamen onze jongens verder niet meer in gevaar.

De mannen hebben komend weekend vrij en mogen 14 april weer aan de bak dan thuis tegen Castricum C1. Kijken op de stand is onze grootste concurrent Kolping Boys. Die krijgen we nog thuis, dus de spanning loopt ook in de klasse van de C1 hoog op.