Alcmaria MA1 overdondert Maarssen MA1 10-0
Categorie: MA1

Vandaag is het zaterdag 31 maart 2012 en voor onze talenten van de MA1 hebben vandaag om 12.00 uur een zeer belangrijke wedstrijd voor de boeg. Het is show time want de wedstrijd thuis tegen Maarssen MA1 betekend dat de winnaar in de ½ finale Knvb het op gaat nemen tegen Roda’23 MA1.Het weer is redelijk en Valerie heeft vele talenten weer verzameld om 10.30 uur. Ria had heerlijke broodjes klaar gemaakt en thee om in de bespreking te gaan nuttigen. Verse broodjes met kaas en ham. Deze vonden gretig aftrek bij de meisjes. El Jopo was al vroeg gearriveerd vanuit Hilversum waar hij opnieuw opnames heeft gemaakt voor een programma. Welke is blijft geheim voorlopig. Dirk was in de papierenhandel gedoken en had alles geregeld voor onze talenten. Na het feestmaal in de kantine was het nu serieus zaken doen tegen de withemden uit Maarssen.

Ook spelend in de 1ste klasse net als wij. Een mooie club met een grote meisjes afdeling .In de hoofdklasse hebben onze MB1 daar nog gespeeld en waren goed onder de indruk van hun snelheid en kracht. Na onze wedstrijd vorige week dat een slechte generale was voor vandaag was nu alles op gezet om vandaag het maximale eruit te halen. In onze bekende 4-4-3 opstelling werd de wedstrijd onder de door de Knvb aangestelde scheidsrechter J. van Saane gestart. Scorebord brandde al en het was Alcmaria dat tegen de wind in begon. Druk van de kant van Maarssen zorgde ervoor dat alle zeilen bijgezet moest worden aan de verdedigende zijde van Alcmaria. Teo onze routenier op doel en Demi,Cathy,Nelly en Sanne achterin. Chantal,Marleen en Kelly op het midden en Nadia was met Denise en Demi F. onze speerpunten voorin. Het spel was in het voordeel van Alcmaria en Nadia kreeg na 6 minuten de eerste kans maar de keepster van Maarssen pakte de bal prachtig klem. De volgende aanval van Maarssen was er een uit het boekje. Over 3 fronten strak inpassen en uiteindelijk werde de aanval gesmoord en een corner weggeven. De corner werd pracht genomen . Indraaiend en Teo had de grootste moeite de bal weer tot corner te verwerken.

Alcmaria deed het vele toegestroomde publiek in extase brengen in de 12de minuut toen een afgeslagen bal door Nadia werd opgepikt en een werkelijk schitterend schot schoot ze half vallend de bal van 18 meter over de keepster in het doel en Alcmaria ontplofte. Wat een heerlijke goal van Nadia.

Wissels kwamen in het veld en het was duidelijk dat Alcmaria voor de aanval koos vandaag. Maarssen was niet bij machte om het Alcmaria aanvalsdrift te stoppen en moest steeds verder naar achteren. Nu was het zaak om het spel breed te houden en Denise vocht zich een weg tussen de laatste vrouw en voorstopper om dreiging te laten zien. In de 26ste minuut een prachtige aanval op links waar Deem de bal oppikte en van zo’n 25 meter snoeihard in de bovenhoek schoot. Het publiek stokte de adem en moest zeker nog een keer knipperen met de ogen. Het was eredivisie waardig dit schot en Deem  werd bedolven onder haar team genoten. 0-2 en Alcmaria kreeg meer en meer de ruimte en combineerde naar hartenlust. Kyra viel goed in en wist met haar acties iedereen op het verkeerde been te zetten en ook Kim was op half een bijtertje. Marleen van D. die toch al begeerd wordt door Telstar dames bleef knokken voor elke meter en zij wist alleen al menig aanval van Maarssen te stoppen.

In de 32ste minuut een mooie aanval over rechts. Cathy gaf een kogel naar voren die door Chantal werd opgepakt en zij bedacht zich geen moment en gaf een prachtig schot richting doel. De keepster van Maarssen sprong op om de bal te klemmen maar liet de bal los en zo kon de instormende Deem de bal via haar lichaam in het doel deponeren. 3-0. Het publiek genoot zeker en de goals waren om te watertanden. Teo genoot in de goal en Kelly werd gewisseld. Melissa kreeg in de 40ste minuut een bal prachtig mee en kreeg net te weinig ruimte om vol uit te halen.

Tot aan de rust een ontketend Alcmaria die de wedstrijd heel snel wilde beslissen. De goedleidende scheidsrechter van Saane had het rustig in de eerste helft en in de rust was het even aangeven wat de 2de helft de bedoeling was. Na de rust met de wind mee was het zaak om druk te houden en Maarssen geen ruimte te geven. Met 1 wissel was het voor Maarssen al moeilijk genoeg vandaag maar ze bleven goed verzorgd spel spelen zo goed als het kon. Het was in de 49ste minuut toen Chantal de bal meekreeg van Kyra en kapte en draaide tot ze vrij kwam en van 18 meter de bal strak in de bovenhoek schoot.  Wonderschoon en goed gezien ook. Valerie kon naar hartenlust wisselen nu want deze klap zou Maarssen niet te boven komen. Sanne bleef heel scherp en was niet te passeren vandaag en ook Nelly was weer een bikkel in de verdediging. Ze gaven niet op en probeerden toch het Alcmaria aanvalsdrift te temperen en dat lukte steeds beter en beter. In de 56ste minuut een bal van Denise naar Deem op links die in de buurt van de cornervlag de bal voorgaf en de instormende Chantal de bal inkopte en voor de 5-0 zorgde.

Een hoog kwaliteitsniveau en ook de meisjes van Maarssen stonden met hun mond open. De 60ste minuut een mooie bal via achteruit van Denise naar Chantal gespeeld die Deem op links weg zag sprinten en de bal werd op maat meegekregen en zij schoot de bal diagonaal in de verre hoek binnen. 6-0 en de koek was niet op nog . Slechts 2 minuten later al een bal via Marleen de diepte in geschoten maar de bal belandde over de achterlijn. De bal werd door de keepster te zacht genomen en Nadia pikte de bal op en terwijl de keepster uitkwam was het de slimmigheid van Nadia die haar actie bepaalde. Zij schoot de bal over de keepster in de verre hoek en toen was de stand 7-0.

Wat gebeurt er hier in de Egmonderhout vandaag. Het publiek dat de tribune al vol kreeg werden op hun wenken bediend en de bal werd meer en meer in de ploeg gehouden door Alcmaria .Toen een gouden wissel. Cathy ging op doel en Teo kwam voorin te spelen en met een grote grijns zag haar opa dat het goed was. EL Jopo genoot met zijn vlag aan de overzijde en je kon hem horen zingen als je goed luisterde. Zou El Jopo mee gaan doen met de Voice? Of Holland got Talent ofzo?? El Jopo zingt nooit maar goed we wachten af.

Teo kreeg in de 68ste minuut een prachtige kans maar schoot voor langs. Maarssen testte Cathy een paar keer maar Cathy heeft al menig keer gekeept al en bleef cool . Alcmaria bleef de aanval zoeken en Maarssen zat er doorheen. Het was Deem die in de 71ste minuut een splijtende pass op Teo gaf die nu wel kon uithalen en scoren.

8-0 en de opa van Teo waagde een dansje met Valerie langs de zijlijn. Het ging nog even snel want voordat de opa van Teo weer op de tribune zat was het wederom Nadia die een prachtige kans verzilverde en kon de opa van Teo weer een dansje wagen. Dirk die de scorebord bij hield kreeg het zweet op zijn voorhoofd. Zo druk was het voor hem. De actie van de wedstrijd viel in de 79ste minuut toen een bal weggewerkt uit onze 16 door Teo werd opgepikt en op volle snelheid vloog zij door de verdediging heen en alleen op de keepster af kapte en draaide ze de keepster zoek en kon prachtig afronden en de 10-0 werd gescoord. Teo was het middelpunt weer en iedereen had een tevreden gijns en duidelijk dat deze wedstrijd totaal anders was gelopen dan vorige week.

Scheidsrechter van Saane floot na de 90ste minuut af en werden de handjes geschud. Wat een uitslag voor deze wedstrijd en werd ook verteld dat Maarssen een aantal talenten misten vandaag.

El Jopo blijft in Alkmaar om morgen een wedstrijd bij de dames mee te maken. Dirk bedankt en nu gaan we richting het zeer sterke Roda’23 op 28 april aanstaande voor de ½ finale. Door inzet en sterke wil is het vandaag gelukt. Toppers bedankt voor deze mooie wedstrijd.