Alcmaria wint en klimt op de ranglijst
Categorie: Zondag 1

Het eerste elftal speelde zondag de uitwedstrijd in Egmond Binnen tegen st. Adelbert. De eerste wedstrijd thuis ging verloren met 1-2, maar dat lijkt wel jaren geleden en in een heel andere tijd. Onderhand heeft de selectie van Rik de goede vorm en eenheid te pakken en halen veel punten. Dat was zondag dus niet anders.

De vrije trap van Mitchell in twee keer

Vanaf de start tot aan het laatste fluitsignaal was het Alcmaria dat de klok sloeg en liep Adelbert er voor spek en bonen bij in het veld. Het is dat je een tegenstander nodig hebt om het spelletje te kunnen spelen. In de 21ste minuut was het al raak. Een snelle spelhervatting en Roy werd weggestuurd en maakte het goed af,0-1. Zes minuten later was het Job die een mooie aanval afrondde en de stand op 0-2 bracht.

Één van de weinige momenten voor het doel van Alcmaria, Mitchell houdt de bal op de doellijn

Nog voor de rust was het Mitchell die een vrije trap rechts van het doel met zijn linker been onberispelijk binnen schoor. 0-3 gelijk de ruststand. Vlak na de rust probeerde Adelbert nog even aan te zetten, maar Alcmaria gaf hen geen ruimte en na een kwartier in de tweede helft was het nu Bart die direct uit een vrije trap scoorde,0-4. Hierna werd Job enkele malen goed diep gestuurd waaruit Job uiteindelijk in de 75ste en 77ste minuut  de stand op- 0-6 bracht.

Zelfs de trainer moet klappen

In de tussentijd en daarna zorgde de grensrechter van Adelbert er hoogstpersoonlijk voor dat diverse Alcmaria spelers tenminste 4 maal onterecht de doortocht werden belemmerd om de score te verhogen. Vlaggetjesdag in Scheveningen was er niets bij. Ook de zuivere strafschop die Mark verdiende wed niet gegeven. In de laatste minuut was het Roy die met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-7 bracht. Door deze uitslag is Alcmaria flink gestegen op de ranglijst.

Bart schiet de bal direct uit een vrije trap binnen

Tot de 7e stek zit er nog maar 2 punten verschil tussen, maar ook naar de laatste plaats is het verschil nog maar 3 punten. Het blijft dus spannend. Zondag speelt Alcmaria thuis tegen JVC die maar 2 punten meer heeft. Bij winst doet Alcmaria heel goede zaken. Kom op mannen.