Alcmaria DA1 wint ruim bij Fc Castricum DA1 0-8
Categorie: Dames 1

Vandaag 18 maart 2012 en vroeg op voor de dames. Verzamelen om 09.30 uur voor een topwedstrijd uit in en tegen Fc Castricum DA1. Vermoeide gezichten laten zich zien in de kantine. Opvallende afwezige is captain Katerina . Zij is ziek gemeld door Nelly en vandaag zonder Katerina is weer een gepuzzel . Met 14 talenten op pad gegaan en toen een sms je van El Jopo. Hij kwam bij Schiphol niet door de douane heen. Tropische ziekte meenemend werd hij in quarantaine gezet voor 24 uur. Een groot gemis maar Dirk zou de belangrijke taak van grensrechter op zich nemen. In een colonne door Heiloo,Limmen op weg naar Castricum rijdend wordt er gesproken over de tegenstander van vandaag. Uitgebalanceerd en degelijk maar er viel wel wat te halen. Aangekomen was het zaak om alles in orde te maken . Dirk was als leden expert de lijst aan het invullen en in de kantine verzamelden de ouders van Alcmaria zich bij elkaar voor een bakkie troost. Het weer is druilerig en 6 graden en op het A veld werden we ingedeeld. De warming up werd onder leiding van Ron gedaan en even voor 11.00 uur kwam de scheidsrechter het veld op.

Toeschouwers  vulden de tribune en de aangewezen speelsters begonnen in de basis. Iets anders als anders maar met een doel , een missie. Patricia op de goal en achterin was het Cathy,Dorien ,Renee en Denise B. Midden waren het Marleen,Chantal,Lynn en Jolein. Voorin Lilli en Denise de R. Topschutter Kim was met Demi en Nelly wissel. De wedstrijd begon en direct Alcmaria dat Castricum onder druk zette. Het was vandaag  tactisch spelen en Robert had vele tips al gegeven. Lilli had er duidelijk zin in vandaag en vroeg elke bal aan haar teamspeelsters. Het was ook in de 6de minuut dat Denise B. en prachtige actie startte van achter uit  en een steekbal gaf op Lilli die fraai de 0-1 op het bord zette.

Alcmaria bleef druk houden en het was al weer 3 minuten later Lilli die de bal solerend langs 3 dames voorbij snelde en de 0-2 scoorde. Dit was te snel  maar zeker gezien het spelbeeld terecht ook. De bal ging over en weer en ook Castricum kon gevaarlijk uitkomen maar Patricia had haar verdediging goed geïnstrueerd en elk gevaar kon gestopt worden. Wissels kwamen het veld in en direct werd de aanval versterkt door Demi. Die heeft 3 paar longen want ze blijft lopen en de verdediging van Castricum keken elkaar aan zo van …weer zo’n loper? Het was in de 21ste minuut toen Demi ontsnapte op rechtsbuiten en de bal strak en laag voor gaf en de instormende Lynn kon de bal in het hoekje deponeren. 0-3 en de koek was nog niet op.

Jolein bikkelde op half en ook Marleen wist haar positie goed in te vullen. Kansen waren er voor Kim en ook Lilli kreeg een prachtige kans maar de keepster van Castricum kon vele keren mooi redden. Dorien die al wedstrijden lang goed speelt ging maar eens doorlopen met de bal en daar waar ze normaal de bal inlevert koos zij voor de aanval. Vanachter uit stormde zij naar voren en vele tegenstanders voorbij . Lilli stond zeer scherp en kreeg een geweldige steekpass van Dorien en plaatste de bal prachtig in het hoekje. 0-4 en de minuten erna was zichtbaar dat Castricum het even zoek was.

De laatste vrouw van de vorige ontmoeting ontbrak duidelijk en dat gaf ons de kans om druk te houden. In de rust thee en even genieten van de voorsprong. Duidelijk aangegeven dat onze ietwat aparte opstelling zijn vruchten had afgeworpen. Het plezier straalde eraf en duidelijkheid onderling gaf ons toch wel voorsprong op andere teams. De wedstrijd was weer gestart en hetzelfde spelbeeld als in de 1ste helft . Een zeer gedreven aanvallend Alcmaria maar zeker gezegd dat Castricum de aanval bleef zoeken. Het was de zoveelste corner dat Alcmaria mocht nemen in deze wedstrijd. We spreken over de 52ste minuut toen Chantal a la Rasmus Elm de corner weer heel scherp inschoot en via de kluts in het doel belandde.

Wat een wapen heeft Chantal toch dit seizoen weer laten zien. Prachtig fluwelen schot met dodelijke precisie.  Lilli die van geen ophouden wilde weten gaf er in de 60ste minuut een mooi tintje aan door nogmaals te scoren en haar totaal op 4 te brengen vandaag. Toen en prachtige aanval van Castricum  die over 4 schijven werd gespeeld. Oog in oog met Patricia faalde ze echter en kon Alcmaria weer aan de opbouw verder gaan. Toch was Patricia even het middelpunt toen de bal verkeerd inspeelde en de spits op snelheid 1 op 1 weer kwam. Ze vloog Patricia voorbij maar te veel aan de zijkant en kon de bal nog wel voorgeven maar de verdediging was er alweer om de bal te verwerken.

In de 75ste minuut weer een corner van Chantal die nu door de instormende Lynn zeer professioneel binnenkant voet werd ingetikt. 0-7 en de tijd was bijna om . Renee had haar taak zeer goed uitgevoerd en Castricum zette er verschillende mensen neer maar Renee rules dus dat was geen probleem. Kim die ongelukkig was in haar uitvoering vandaag kwam 3x door maar faalde te scoren. Als je naar haar schoenen keek was het nog een wonder dat ze om haar voeten nog zaten. Je kon haar kousen zien zitten en de voorzijde van haar schoen was net een open wond. Tape eromheen maar goed in de 90ste minuut nam ze nog 1 sprint en werd neergelegd net buiten de 16 en een vrije trap. Ze nam deze zelf en hoewel de muur goed stond en de keepster er klaar voor was  schoot Kim de bal bijna achterloos over de keepster in de verre hoek.

0-8 en daarmee werd de wedstrijd af gefloten. Een displee van opluchting en blijdschap in het team van Alcmaria. Toeschouwers op de overvolle tribune gaven een oorverdovend applaus en de felicitaties werden met het handjes schudden overgebracht.

Een prima start van de voorjaarscompetitie. Dorien leidde de colonne weer richting Alcmaria en Denise B. heeft nu echt haar laatste gespeeld voor Dames 1 voorlopig. De ouders en belangstellenden hebben weer genoten en Dirk zag dat het goed was.